Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurban Bayramı süresince hayata geçirilen ücretsiz toplu taşıma uygulaması, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Bayram boyunca şehir içi ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlayan uygulama kapsamında belediye otobüsleri dört gün boyunca ücretsiz hizmet verdi.
Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda, 27, 28, 29 ve 30 Mayıs tarihlerinde belediye otobüsleri ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunuldu.
Uygulama sayesinde bayram ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlar, şehir içi ulaşımda ekonomik ve konforlu bir alternatiften yararlanma imkânı buldu.
Dört gün süren ücretsiz ulaşım hizmeti kapsamında belediye otobüslerinde toplam 18 bin 900 biniş kaydedildi. Özellikle bayramın ilk günlerinde toplu taşıma kullanımında dikkat çekici bir artış yaşandı.
Vatandaşların özel araç yerine toplu taşımayı tercih etmesi, şehir içi trafik yoğunluğunun azalmasına da katkı sağladı.
Böylece ulaşım ağında verimlilik artarken, kent genelinde trafik akışının daha düzenli hale geldiği belirtildi.
Kurban Bayramı boyunca sunulan ücretsiz toplu taşıma hizmeti vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Uygulamadan yararlanan vatandaşlar, bayram döneminde sağlanan ulaşım kolaylığının önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’e teşekkür etti.
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaya yönelik hizmet ve uygulamalarını sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.
Köşe Yazarı