Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen CEV Plaj Voleybolu Milletler Kupası (Beach Volley Nations Cup) Türkiye etabı, Antalya’nın Alanya ilçesinde başladı.
Avrupa’nın önde gelen plaj voleybolu organizasyonlarından biri olan turnuva, 5-7 Haziran tarihleri arasında Alanya Uluslararası Plaj Sporları Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
Erkekler ve kadınlarda toplam dört grupta oynanan müsabakalarda, farklı ülkelerden milli sporcular kıyasıya mücadele ediyor.
Organizasyon, hem yüksek rekabet seviyesiyle sporculara önemli bir sınav sunuyor hem de Alanya’nın uluslararası spor turizmi vizyonuna katkı sağlıyor.
2026 sezonunda erkeklerde 25, kadınlarda ise 21 ulusal federasyonun yer aldığı turnuvada ülkeler, Avrupa Şampiyonası ve olimpiyat süreci açısından kritik önem taşıyan kontenjan hakları için yarışıyor.
Her ülke erkekler ve kadınlarda ikişer takımla temsil edilirken, eşleşmeler iki galibiyet üzerinden oynanıyor.
Eşitlik halinde ise tur atlayan taraf “altın set” ile belirleniyor.
Gruplarını lider tamamlayan ülkeler, 16-19 Temmuz 2026 tarihlerinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek CEV Beach Volley Nations Cup Finalleri’ne katılma hakkı elde edecek.
Türkiye milli takımlarının da sahaya çıktığı karşılaşmaların yanı sıra final müsabakaları ve ödül töreni, S Sport ve S Sport Plus üzerinden canlı yayınlanıyor.
Tüm maçlar ayrıca Alanya Belediyesi’nin resmi YouTube kanalı üzerinden izleyicilerle buluşturuluyor.
Alanya’da büyük heyecana sahne olan organizasyon, hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla devam edecek.
Köşe Yazarı