Aliyev, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesine katılmak üzere Özbekistanda

CUMHURBAŞKANI ALİYEV, ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ ZİRVESİ’NE KATILMAK ÜZERE ÖZBEKİSTAN’DA

Aliyev, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesine katılmak üzere Özbekistanda
Haberler'de Abone Ol

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in davetlisi olarak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi toplantısına katılmak üzere Özbekistan’ın Semerkant kentine geldi.


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi toplantısına katılmak üzere Özbekistan’a geldi. Cumhurbaşkanı Aliyev, Semerkant Uluslararası Havalimanı’nda Özbekistan Başbakanı Abdulla Aripov ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.


Semerkant şehrinde bugün başlayacak olan Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ne, Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Pakistan, Hindistan ve Özbekistan liderlerinin yanı sıra, örgütün gözlemci üyeleri Belarus, Moğolistan ve İran Devlet Başkanları da katılacak. Ayrıca zirveye davet edilen ülkeler arasında Türkmenistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye yer alıyor.

İHA

İHA

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.