28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Yeni Hal Projesi İçin Geri Sayım Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeni Hal Projesi İçin Geri Sayım Başladı
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Belen ilçesi Şenbük Mahallesi’nde projelendirilen Hatay Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hal Kompleksi Projesini Antakya hal esnafı ile inceleyerek, fikir alışverişlerinde bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın Belen ilçesi Şenbük Mahallesi’nde projelendirilen Hatay Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hal KompleksiProjesini Antakya hal esnafı ile inceleyerek, fikir alışverişlerinde bulundu.

22 Ekim Pazartesi günü HBB Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen proje sunumuna Başkan Savaş’ın yanı sıra, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli, HBB Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Hülya Budak, Antakya Komisyoncular ve Kabzımallar Dernek Başkanı Mustafa Bal, Antakya Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne bağlı komisyoncular ve hal esnafları katılım gösterdi.

HBB personelleri tarafından hazırlanan ve gerçekleştirilen proje sunumunda, yeni hal kompleksinin 173 dönümlük arazi üzerine kurulacağı, içerisinde 2 adet soğuk hava deposu, tasnifleme ve ambalajlama tesisi, 433 araç kapasiteli açık otopark, 600 kişilik camii, 250 kişilik konferans salonu, lokanta, kafeterya ve market gibi esnafın her türlü ihtiyacının karşılanacağı bir bina olacağı katılımcılara aktarıldı.

“AMACIMIZ ESNAFIN HUZURUNU SAĞLAMAK”

Gerçekleştirilen proje sunumunun ardından en kısa zamanda yapımına başlanılması planlanan yeni hal projesi ile bölge esnafının hakkının korunacağının ve hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Başkan Savaş, “ Sizlere söz verdiğimiz gibi hal projemizin proje aşamasını bitirdik. Bundan sonra ihaleye çıkacağız ve en kısa zamanda da temelini atacağız. Siz nasıl istiyorsanız projemizi o yönde şekillendireceğiz. Amacımız esnafımıza hizmet etmek ve onların huzurunu sağlamak” açıklamasında bulundu.

Ayrıca, yenilenebilir güneş enerjisi panelleri ile hal elektriğinin de karşılanması hususunda çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Savaş, esnafın daha güvenli ve daha huzurlu bir ortamda mesleğini icra edebilmesi için yenilikçi çalışmalara devam edileceğini ifade etti.

Sohbet havasında gerçekleştirilen sunumun ardından Antakya Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne bağlı komisyoncular ve hal esnafları, projenin mimarı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar