29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3712
EURO34.9785
ALTIN2325.5

Tarih Kokan Sokaklara Büyükşehir Eli Değiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarih Kokan Sokaklara Büyükşehir Eli Değiyor
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) tarafından Antakya’nın Ulu Cami, Güllü Bahçe, Zenginler, Yeni Cami, Şehitler ve Gazipaşa mahallerinde bulunan bazı eski sokakların restorasyon çalışmalarına başlandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) tarafından Antakya’nın Ulu Cami, Güllü Bahçe, Zenginler, Yeni Cami, Şehitler ve Gazipaşa mahallerinde bulunan bazı eski sokakların restorasyon çalışmalarına başlandı.

Toplam uzunluğu 5 bin 500 metre olan 15 cadde, sokak ve çıkmazlarda gerçekleştirilen iyileştirme ve yenileme çalışmalarının açılışına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da katıldı.

Antakya’nın tarih kokan eski sokaklarında gerçekleştirilen açılışta Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Millet İttifakı Antakya Belediye Başkan Adayı Hikmet Hatunoğlu, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, siyasi parti temsilcileri,  STK ve oda temsilcileri ile çok sayıda mahalle sakini eşlik etti.

Sokak ve caddelerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren KUDEB Şube Müdürü Ratibe Buğrahan, “Gerçekleştirilen çalışmada sokağa bakan cephelerde çatı onarımı, sıva-boya tamiratı, eski ve özgün taşların ortaya çıkarılması ve aydınlatma yapılıyor. Çalışmalarımıza Kahraman Sokak’tan başladık. Belediyemize ait olan 10 tescilli yapımızda da restorasyon çalışmalarına başladık” dedi.

Gerçekleşen açılışta düşüncelerini paylaşan Hikmet Hatunoğlu da projenin Antakya’ya çok yakışacağını ifade etti. Belediye başkanı seçilmesi durumunda bu sokakların Antakya için cazibe merkezi haline geleceğini de belirten Hatunoğlu, bu çalışmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile beraber başaracaklarını belirtti.

Yapılan çalışmaların 9 yıl önce Örnek Sokak’ta başladığını belirterek düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Amacımız sadece sokaklarımızın güzel ve estetik görünmesini değil, şehrimizin ticaret ve turizmine de katkı sağlamak. Biz kentimizin güzelliklerimi tüm dünyayla paylaşmak istiyoruz. Asi Nehri’nin güzelleşmesi, EXPO, gastronomi gibi tüm projelerimizi şehrimize değer katması için gerçekleştiriyoruz” diyerek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Açılıştan sonra sokaklarda gezerek yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Savaş, işçilerle birlikte duvar onardı. Daha sonra Hatay büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı ve açılışının yakında yapılacağı gastronomi evini ziyaret eden Lütfü Savaş, ev hakkında katılımcılara bilgi verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar