29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

BAŞKAN SAVAŞ’TAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN SAVAŞ’TAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 13 Haziran Cumartesi günü HRT Akdeniz ekranlarında yayınlanan “Yeni Bir Gün” adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Başkan Savaş programda Hataylı gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 13 Haziran Cumartesi günü HRT Akdeniz ekranlarında yayınlanan “Yeni Bir Gün” adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Başkan Savaş programda Hataylı gazetecilerin sorularını içtenlikle yanıtladı.

EXPO 2021 MASAYA YATIRILDI

EXPO 2021 hazırlıklarının hızla sürdüğünü açıklayan Başkan Savaş, “EXPO 2021 alanında 300’ü bize özgü olan yaklaşık 2000 bitki olacak. İskenderun’da 37 gastronomi şehrini ağırlayacağız. Bir yerde 13 medeniyeti tasvir eden mozaik eserimiz olacak. 15 dönüm içerisinde arkeopark olacak. 3500 kişilik amfi tiyatromuz olacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen belediyelerin bahçeleri olacak. Eğitim, dinlenme, gastronomi gibi alanlarda 250 dönümlük bir parkımız olacak. Bunu biz Hatay’ın turizmine ve ticaretine katkı olsun diye yapıyoruz. Tüm Türkiye’ye örnek olacak kırsal kalkınma planlarımız da var. Çok hızlı ilerleyemiyoruz ama bunun sebebi ekonomik şartlar. Bu organizasyonlardan önce şehrimizi de altyapısı ve üstyapısı ile birlikte hazırlamamız gerekiyor. Allah nasip ederse iki alanımızı da bu yılın sonuna kadar bitirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Savaş, kırsal kalkınma hamlelerine çok önem verdiklerini belirterek, kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların ekonomik koşullarının şehre göç etmeksizin iyileştirilmesi yolunda önemli adımlar attıklarını ifade etti. Başkan Savaş kırsal kalkınma için yeni projeler hazırladıklarını belirterek, “Kooperatifleşme ve şirketleşme hamleleriyle önemli projeler hazırladık. Bu projelerimi konuşmak üzere Pazartesi günü akşamı milletvekillerimizi davet edeceğiz. Salı günü ise ziraat odası başkanlarımızla paylaşacağız. Türkiye’ye örnek projeler hazırladık. Türkiye’de birçok şehir ilerde bizim modelimizi uygulayarak kalkınma hamlesi yapacaktır” açıklamasında bulundu.

Hatay’daki çiftçileri modern tarımla tanıştıracaklarının altını çizen Başkan Savaş, üreticiyi verimliliği arttırmak için bilimsel yöntemlerle yönlendireceklerini belirtti.

Başkan Savaş hizmet üretirken hiçbir zaman siyasi farklılık gözetmediğini ifade ederek, “ Ben Hatay’ın belediye başkanıyım. Tüm kesimlere eşit mesafede durmak benim görevim. Siyaset yalnızca seçim dönemi kısa bir süre için konuştuğumuz bir konu. Bunun dışında sorunların çözümü noktasında, hizmet üretme konularında her kesime eşit mesafedeyiz” ifadelerine yer verdi.

17 bin vatandaşa market kartı verdiklerini 40 bin dar gelirliye ise gıda yardımında bulunduklarını belirten Başkan Savaş, bu yardımları yaparken gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak konusunda titiz davrandıklarını belirtti.

Pandemi süreci tüm insanlığa önemli şeyler öğrettiğini vurgulayan Başkan Savaş, “Pandemi süreci bize en çok kendi kendimize yetebilmenin önemini öğretti. Çünkü ithalat ve ihracat dünyada durma noktasına geldi” dedi.

'HATAY HADO İLE TİCARET VE TURİZM KENTİ OLACAK'

Son günlerde art arda gerçekleştirilen açılışlar ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Savaş, "3 aylık pandemi sürecinde herkes evde kaldı ama biz çalışmaya devam ettik. İstedik ki pandemi sürecinde demorolize olmuş Hatay halkı moral bulsun. Son olarak HADO inşaatının temelini atık. Hatay ticaret ve turizm kenti olsun diye Sayın Valimizin de desteği ile çalışmaya başladık. Madenli'deki balıkçı barınağı değişik bir formata getirildi. Barınağın içerisinde yatlar olacak, yanında su sporları olacak ve HADO'nun merkezi olacak. İnşaat 3 ay gibi bir sürede bitecek. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

HADO projesini bir engel bekleyip beklemediği sorusuna yanıt veren Başkan Savaş, "Geçtiğimiz dönem beş yıl boyunca Hatay meclisinde çok sıkıntı yaşadık. Ama bu dönem öyle bir sıkıntı yok. Çoğu kararları mecliste oy birliği ile kabul ediyoruz. Serinyol'dan Madenli'ye bir arabanın geçebileceği stabilize bir yol var. Bunu üç şerit haline getirmek istiyoruz. Daha kısa alternatif bir yol üretmek için çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. Proje hayata geçerse EXPO'da hiçbir yer sıkışmadan insanlar rahatlıkla yolculuk edebilecek. Biz de iktidar da hizmetlerini Hatay için yapıyor. Biz iş birliğinden yanayız ve bunu daha da geliştirmek istiyoruz" açıklamalarında bulundu.

Programın devamında Başkan Savaş, "Birçok beldemizde altyapı yoktu. Ovadaki tüm kanalizasyon suyu sulama suyu olarak kullanılıyordu. 2017 yılında altyapıda birinci olduk. Muhtemelen bu sene de ya birinci ya da ikinci oluruz. 11 CHP'li büyükşehir belediyesi olarak sürekli bir araya geliyoruz. Ortak kararlar alıyoruz. Türkiye'de geliştirilmesi gereken konuları kamuoyu ve iktidar ile paylaşıyoruz. Bu ekonomik tablo ve hizmet yapımındaki engellemeler konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu isteyip görüşme talebinde bulunduk. Bütün belediyelerin sorunu ekonomi" dedi.

Eski Antakya sokaklarının turizm bölgesi ilan edilip edilmeyeceğine dair açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, konuyu Hatay Valisi ile görüştüğünü ifade ederek, Vali Rahmi Doğan’ın da bu konuya sıcak batığını ifade etti.

Vakıf İş Hanı ve eski otogarın nasıl değerlendirileceğini soran gazetecilere Başkan Savaş şöyle cevap verdi:

“Bizden Vakıf İş Hanı için 30 milyon Türk Lirası istedikleri için biraz geri çekildik. Ama Vakıflar Genel Müdürlüğüyle görüşmelerimiz devam ediyor. Anlaşmaya varabilirsek orayı meydan olarak şehrimize kazandırmayı planlıyoruz”

'BİR YAPI BİRBİRİNE NE KADAR SIKI SARILIRSA O KADAR GÜÇLÜ OLUR'

Parti içerisinde yaşanan olumsuzlukların sorulması üzerine görüşlerini bildiren Başkan Savaş, "Cumhuriyet Halk Partisi ailesinde siyaset yapıyorum. CHP'nin büyük ailesinden o büyük fotoğraftan benim hiçbir şikayetim yok ve burada olmaktan mutluyum. Genel merkez ile de benim bir problemim yok. Ama tabi ki siyasete bugüne kadar bu şekilde alışmış arkadaşlarımızın bizden rahatsızlıkları var. Aile içerisinde bazı şeylerde kol kırılır yen içinde kalır. Kavga etmeyeceğiz. Benim tercihim kavga değil zaten kavgadan da korkan bir insanım. Hepimiz memlekete hizmet için varız. Şu anda bizim 750 milyonluk altyapı atağımız var. Pandemiden dolayı gecikme oldu ama eylülde başlayacağız. Projelerimiz hazır olduğu için kredileri alabiliyoruz. Şu anda elimizde 2 milyar 600 milyonluk altyapı projesi hazır. Bugüne kadar Hatay'dan Edirne'ye kadar kanalizasyon yağmur suyu yapmışız. İstanbul'a gidiş dönüş yapacak kadar içme suyu hattı yapmışız. 9 tane arıtma tesisi yapmışız" dedi.

'HATAYSPOR BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ'

Hatayspor için 'Birlikte Daha Güçlü' adı altında başlatılan yardım kampanyası ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, "Yönetici arkadaşlarımız ile uzun zamandır bu konuyu konuşuyorduk. Ben de HADO'nun temel atma töreni sırasında bunu dile getirdim. Önümüzdeki yıla kambur olarak başlamak istemiyoruz. Daha önce Sayın Valimiz ile bu işi yapmıştık. Bu ikincisi olacak. Ben Barselona'yı burada Hataylı futbolseverlere izletmek istiyorum. O yüzden kalıcı olmak istiyoruz. Bunun için de hemşehrilerimizin gücü nispetinde katkı sağlamasını istiyoruz. Şeffaf ve tertemiz yönetilen bir Hatayspor var. Yapılan bağışlar, Hatayspor'un lehine ve ihtiyaçları doğrultusunda harcanacaktır" ifadelerine yer verdi.

Hatayspor’un tüm Hatay’ın takımı olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Hatayspor içerisinde her ilçeden yöneticimiz olmasına özen gösteriyoruz. Çünkü bu takımın tüm Hatay’ı temsil etmesini önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.

HATAYSPOR’A AJAX MODELİ

Defne’de gösterilen alanın Hatayspor tesisleri için yeterli olmayacağına karar verdiklerini ifade eden Başkan Savaş, yeni tesislerin Gülderen Mahallesi’nde yapılmasını planladıklarını belirtti. Başkan Savaş, yeni tesislerde Ajax modeli ile altyapı ile A takımının aynı alanda olduğu bir proje hazırladıklarına dikkat çekti.

Hatayspor’un başarısının özel bir formülü olduğunun altını çizen Başkan Savaş, “Hatayspor’un başarılarını ahenk ve istikrara borçluyuz. Hatayspor’a aldığımız oyuncularımızda önce karakter sonra başarı arıyoruz. Hatayspor’da ilk kez defter tutuluyor. Her şeyimiz şeffaf. Biz bunu tek başımıza yapmıyoruz. Hatayspor’daki tüm arkadaşlarımızın bunda payı var” ifadelerine yer verdi.

“YENİ STADYUMA İSİM SPONSORU BULUNDU”

Başkan Savaş yeni stadyum ile ilgili de bir müjde paylaşarak, ”Yeni stadyuma isim sponsoru bulundu. Sponsorumuz 3 milyon verecek. Stadımız Eylül ayına yetişecek” diyerek taraftarlara müjde verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar