29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

BAŞKAN SAVAŞ MAZMAN MEDYA’DA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN SAVAŞ MAZMAN MEDYA’DA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mazman Medya radyolarının canlı yayın konuğu oldu. Gazeteci Mithat Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mazman Medya radyolarının canlı yayın konuğu oldu.

Gazeteci Mithat Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt verdi.

“EN KÖTÜ BARIŞ EN İYİ SAVAŞTAN İYİDİR”

Programın ilk bölümünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı’nı ve Suriye’de gelinen noktayı değerlendiren Başkan Savaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüne atıfta bulunarak “En kötü barış en iyi savaştan iyidir” dedi.
Suriye’de 8 yıldır devam eden savaşın iki kaybedeni olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, “Yıllardır süregelen savaşın iki kaybedeni var: Suriye ve Türkiye. Gelinen noktada kaybedilen canlar ve paramparça olmuş hayatlar var. Bir nesil elinde kalem tutmadan savaşın gölgesinde, silahlarla büyüdü. Ancak egemen güçler bunların yerine kendi çıkarlarını düşünmekle meşgul. Kimin ne kazandığının ne önemi var? Burada insanlık kaybetmiştir” dedi.

“DEVLETİMİZİN VE ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarıyla devletinin ve ordusunun yanında olduğunu belirten Başkan Savaş, “Zeytin Dalı Harekâtı’nda olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı’nda da devletimizin ve ordumuzun yanındayız. İki hafta önce Sayın Valimize de bunu ifade ettim. Barışın ve huzurun sağlanması için atılacak tüm adımları destekleriz” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş, programın ilerleyen dakikalarında kent genelinde devam eden altyapı ve üstyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Altyapı ve üstyapı çalışmalarının il genelinde devam ettiğini ifade eden Başkan Savaş, “ Seçim öncesinde olduğu gibi sonrasında da çalışmalarımız devam ediyor. Ancak Antakya ve Defne’de içme suyu şebekesi tamamlanamadığı için bazı bölgelerde üstyapı çalışmaları yapamıyoruz. Yakın zamanda içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları çalışmalarımız tamamlanacak ve bu iki ilçenin üstyapı çalışmalarını da bitireceğiz” dedi.

“HATAY’DAKİ EN AKTİF KURUM BİZİZ”

Bazı projelerin hayata geçmesi için ekonomik imkânların geniş olması gerektiğini vurgulayan Lütfü Savaş, “Borçlarımız var ancak bunları ödüyoruz. Buna rağmen ilde hizmet veren en aktif kurum Hatay Büyükşehir Belediyesi. Bununla birlikte Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesi içindeki en rahat 6 belediyeden biri de biziz. Paramızı hiçbir zaman çarçur etmedik. Bununla birlikte kentimizin huzuru için çalıştık” ifadelerini kullandı.

HATSU’NUN ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

Başkan Savaş, programın ilerleyen dakikalarında HATSU’nun çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu. HATSU’nun borçlu doğduğunu buna rağmen doğru program ve adımlarla hizmet ürettiğini belirten Başkan Savaş, “HATSU’nun altyapı çalışmaları devam ediyor. Geçen yıl son 77 yılın en yağışlı kış mevsimini yaşadık. Buna rağmen taşkın ya da herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Uzun Çarşı sit alanı olduğu için o bölgede çalışma yapamıyoruz. Oradaki esnafımız mazgalların üstünü, önünü açık ve temiz tutmalı. Bu şekilde oluşabilecek bir sıkıntının önüne yüzde 70-80 geçmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SAVAŞ ASİ NEHRİ VE ARITMA TESİSLERİ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU 

Samandağ, Reyhanlı ve Kırıkhan’ın içme suyu şebekesi ve Yayladağı’nın kanalizasyon şebekesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Önümüzdeki yıl da Arsuz’un altyapı çalışmasına başlayacağız. Belen’de yüzde 85’ini tamamladığımız çalışmayı tamamlayacağız. Yani il genelindeki altyapı çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Altyapı çalışmaları ile birlikte arıtma tesisleri hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Lütfü Savaş, “9 tane arıtma tesisi kazandırdık. Şimdi de Defne bölgesinde çalışmamız devam ediyor. O bölge için en iyisini yapacağız. Oluşan kokuyu yok etmek için yeni bir arıtma tesisi yapacağız.  Yapılacak yeni sistemle çıkan su yüzde 99,99 temiz su olacak. Bu temiz suyu sulamada kullanalım istiyoruz. Bununla birlikte sudaki flora ve habitat yaşasın istiyoruz” diyerek Turunçlu bölgesine bir set yapmak istediklerini ifade etti.

“BEN SAMİMİYETİMİ İSPAT ETMİŞ BİR ADAMIM, HİZMET İÇİN GELDİM”

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Lütfü Savaş,” Ben bilim insanıyım ve Defne’deki sorunu bilimsel adımlarla çözeceğiz. 9 tane arıtma tesisi yapan adam onu da yapar. Samimiyetle çalıştığımı bilsinler, arıtma tesisini Büyükçat’a götürülmesinin mi yoksa Turunçlu’da kalmasının mı efektif olduğunu bilimsel olarak araştırarak yapacağız. İnsanlarımızın talepleri bizim için önemli. En yüksek oy aldığımız Defne halkı benim sözüme güvensin ve sabretsin. Ben samimiyetimi ispat etmiş bir adamım,  hizmet için geldim” açıklamasında bulundu. 

BAŞKAN SAVAŞ: TOPLUMUN SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATACAK BİR ŞEY YAPMAM 

Harbiye su kaynakları üzerine katı atık çöp fabrikası projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Bu şehir denge ve serhat şehri olmasaydı bu dönem aday olmazdım. 5 yıldır itişme ve çekişmeden Samandağ’a bir tane taşıma istasyonunu yapamadık. Ben 11 yıldır siyasetin içindeyim ama hiç politize olmadım yani duruşum değişmedi. Hatay’ın her yerinde aynı şeyi konuşabilecek yüreğe sahibim. Kafamda soru işareti olan hiçbir şeyi yapacağım demem. 1/100.000 plan yaptık, 16’sı bakanlık olmak üzere 65 kurum ve kuruluştan rapor aldık. Bilimin bu kadar ileri olduğu bir yerde kişiye göre hizmet yapılmaz. Biz burada bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Bu projede ne Altınözü’ne ne Defne’ye ne de Antakya’ya zarar verecek bir durum yok. Şu anda orası için de kesinleşen bir durum yok. Ben mikrobiyoloji doktoruyum, toplumun sağlığını tehlikeye atacak bir şey yapmam. ” dedi. 

“TÜM STK’LARI HATAY’IN SORUNLARINI ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUM”

Bu dönem STK’lara büyük önem verdiğinin de altını çizen Başkan Savaş, “Ortak akla inanan bir insanım, bilim insanı her şeyi ben bilirim diyemez. Biz gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bu şehir ile ilgili söyleyecek sözüm var diyen tüm STK’ları dinlerim” diyerek STK’ları Hatay’ın sorunlarını çözmeye davet etti. 

“ASİ NEHRİ’NDEN ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETECEĞİZ”

Asi Nehri çalışmaları ve nehir yatağı üzerindeki projeler hakkında vatandaşları bilgilendiren Lütfü Savaş, akan suyu elektrik enerjisi olarak da kullanmak istediklerimi belirtti. 
Başkan Savaş, “Asi Nehri’nde temizlik ve peyzaj çalışmalarımızın yanı sıra farklı faaliyetlerimiz de bulunuyor. Nehirdeki sudan, hidroelektrik santrallerinden, güneş enerjilerinden ve rüzgârdan faydalanmak istiyoruz. Elektrik faturaları belimizi büküyor. Bundan dolayı da elektrik faturalarını aza indirgemek için doğal kaynakları kullanmaya yönelik projeler üretiyoruz. Asi Nehri’nin alt tarafına hidroelektrik santrali kurmayı planlıyoruz. Nehrin bazı kısımlarında mikro hes sistemini kullanacağız. Bu sistem ile Asi Nehri’nde 8 aya yakın süre içerisinde 24 saat elektrik üretebiliyoruz.  Elektrik enerjisini güneşten ürettirsek 5,5 saat içerisinde üretebiliyoruz. Rüzgarı kullanacak olursak güneşe nazaran çok daha fazla üretebiliyoruz. Bu çalışmalardaki önceliğimiz su, rüzgar ve son olarak da güneştir. Projelerimizin içeriği hazır, yakın zamanda ihaleye çıkarak çalışmaların startını vermeyi hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

“ESKİ OTOGAR ALANI DAHA KULLANIŞLI HALE GETİRİLECEK”

Hatay’ı estetik bir görünüme kavuşturmak ve halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir şehir haline getirmek adına her geçen gün yeni projeler üreten Başkan Savaş, eski sanayi sitesi ve otogar alanının yenilenmesi için kolları sıvadıklarını dile getirdi. 
Başkan Savaş; “Eski sanayi sitesi ve otogar ile ilgili bir çalışma başlatıyoruz. İçeriğinde 4 katlı binaların, çarşının, okulun ve ibadethanenin olduğu bir yaşam alanı projesi olacak. Ancak bu çalışmayı yapmak için yaklaşık 4 yıldır bize bir çivi bile çaktırmadılar. Bugüne kadar engellemelerle karşılaştığımız için ihaleye dönmek istedik.  Ortak akılla karar verdiğimiz bu proje ile yeni bir kazanım sağlayacağız. Esnaflarımız da iş yerlerini kaybedeceklerini düşünmesin, çünkü mevcut duruma nazaran daha fazla iş yeri ve daha konforlu bir alan olacak” dedi. 

Başkan Savaş sözlerinin devamında EXPO konusuna da değinerek, “EXPO hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Kasım ayında büyük ihalemiz var. Rekabet bizi bekliyor. Umarım ki en yakın zamanda bitireceğiz. EXPO’nun içeriğinde büyük sürprizlerimiz de olacak” dedi. 

Programın son bölümünde spor sevdalısı bir belediye başkanı olduğunu belirten Başkan Savaş, Hatayspor’a da her zaman destek verdiğini, tesisteki eksikliklerin tamamlandığını ve geçmiş yıllardaki borçların temizlendiğini açıkladı. 

“HATAYSPOR HAYATINDA GELMEYECEĞİ YERE GELMİŞTİR” 

Hatayspor hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Aydın Bey’in yönetim kurulu üyesi seçilmesi ile biz de ona destek verdik. Hatayspor’a en çok emeği geçen kardeşimizdir. Bu arkadaşımız takımı aldı ve yönetti. Bugüne kadar ne ekonomik anlamda ne de sportif anlamda Aydın kardeşimizin bir yanlışını görmedim. Şu anda Hatayspor’un yükünü en çok çeken kişi odur. Bu arkadaşımıza edilen küfürleri kabul etmiyorum. Çünkü Hatayspor hayatında gelmeyeceği yere gelmiştir. Ekonomik bağımsızlığa ulaşmıştır. Bu bütünlüğü yakalamışken hiçbirinin Hatayspor’un başarılı olmasını düşündüğünü düşünmüyorum” dedi. 

“BAŞARI HEPİMİZİN BAŞARISI” 

Hatayspor taraftarlarından destek beklediğini vurgulayan Başkan Savaş, “Biz Hatay sevdalısıyız. Hatayspor gönüllülerinin mutlu olmasını istiyoruz. Ama bu sabırla, metanetle sevgi ve saygıyla oluyor. Sporseverlerden rica ediyorum. Bu takım başarılı iken statları doldursunlar Maddi yardımları olmazsa da manevi açıdan kardeşlerinin yanlarında olsunlar. Başarı hepimizin başarısı” ifadelerini kullandı. 

“YARIŞMACI BİR ORTAMIN OLMASI VE BOŞLUĞUN ORTADAN KALKMASI İÇİN DEĞİŞİKLİK YAPMAK ZORUNDAYDIK” 

Başkan Savaş, “Geçen sene ve önceki sene başarılıydık. Ama bu sene belki ilk dört maçı dışarıda oynadık diye dezavantajlı olduk. Takımda gittikçe bir düşüş yaşandı, uyumsuzluk gördük. Hem yarışmacı bir ortamın olması hem de boşluğun ortadan kalkması için değişiklik yapmak zorundaydık. Allah razı olsun, İlhan Palut kendi çocuğumuz onun hakkında kötü konuşmam. Ama bize aç ve başarı isteyen bir teknik direktör lazımdı. Ve bu takımda emeği olan biri lazımdı. Bayram Toysal’ı bu yüzden getirdik. Bayram hoca başarılı bir kardeşimiz. Takımda adaleti ön planda tutacaksın, herkesi hazır tutacaksın diye konuştuk. Kendi ailesine sorumluluğu yerine getirmeyenler ve aciz olanlar gelip stadyumda ne futbolcuları ne de teknik kadroyu rahatsız etmesinler. Bu takımı alıp başaracağım diyen herkese biz takımı vermeye hazırız. Kim bu takımı şampiyon yapacaksa gelsin. Geçmiş dönemden de borç yüklemeyiz. Bu seneki borç neyse onu alırlar. Hatayspor’un başarısı için buradayız” dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar