20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

"Nohut Eken Sağlık Biçer" Projesine başlandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Nohut Eken Sağlık Biçer" Projesine başlandı!
Abone ol
Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesinde, "Nohut Eken Sağlık Biçer" Projesine başlandı.
Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesinde, "Nohut Eken Sağlık Biçer" Projesine başlandı.

Tarımsal Araştırma Enstitüleri tarafından ortaya konan tarımsal yeniliklerin çiftçilere ulaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, İl Müdürlüklerinin Araştırma Enstitüleri ile işbirliği yapması suretiyle tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması yayım projelerinin hazırlatılmakta ve uygulanmakta olduğu kaydedildi.

Bu kapsamda İl Müdürlüğünce Hasanbeyli İlçesinde uygulanmak üzere "Nohut Eken Sağlık Biçer" isimli bir yayım projesi hazırlandı. Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nin proje ortağı olduğu, 78 bin 700 Lira bütçeli olan ve Bakanlık tarafından kabul edilen projenin üç yıl süreceği kaydedildi.

Hasanbeyli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde gerçekleştirilen açılış toplantısında, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü araştırmacısı Dr. Dürdane Mart tarafından katılımcılara "Nohut Yetiştiriciliği" konusunda ve ayrıca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veyis Tuncer tarafından katılımcılara projeyle ilgili kısa bir sunum yapıldı.

Veysi Tuncer, "Nohut, bitki yapısı itibariyle köklerinde üreyen bakteriler nedeniyle havadaki serbest azotu toprağa bağlayan bir bitkidir. Ayrıca kıraç arazilerde de rahatlıkla yetiştirilebilmektedir. Bu özelliği nedeniyle ekim nöbetine mutlaka alınması geren bir bitkidir. Mevcut durumda ilimizde 800 dekar alanda nohut ekimi yapılmaktadır. Nohut bitkisinin özellikle kıraç arazilere ekilmesi ilimiz tarım sektörü açısından son derece faydalı olacaktır.

Nohut bitkisi ayrıca Osmaniye ilinin de içerisinde bulunduğu havza için fark ödemesi kapsamında desteklenen ürünler grubundadır. Bu proje ile ilimizde nohut yetiştiriciliğini geliştirmek ve yaygınlaştırmak, dar alanlardan ve kıraç arazilerden yüksek gelir sağlayarak dar gelirli vatandaşların refah seviyesini yükseltmek, ilimiz ve Hasanbeyli ilçemizin tarım ekonomisine olumlu yönde katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu bilgiler çerçevesinde ilimizde nohut yetiştiriciliğinin planlı bir şekilde desteklenmesinin, hem çiftçilerimiz, hem de ilimiz tarım ekonomisi için gerekli olduğu muhakkaktır." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar