28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3461
EURO35.1203
ALTIN2311.1

Yoğun yağmurda dereler taşınca tarım arazilerini su altında kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yoğun yağmurda dereler taşınca tarım arazilerini su altında kaldı
Abone ol
DÜZCE’DE HAFTA SONUNDAN BU YANA ETKİLİ OLAN YAĞIŞLAR SONRASINDA SONRASI DERE YATAKLARI TAŞTI. DOĞANLI KÖYÜ’NDE BULUNAN DERENİN TAŞMASI SONUCU BAHÇELER SULAR ALTINDA KALDI. MAHSULÜ SULŞAR ALTINDA KALAN VATANDAŞLAR, DERE YATAĞININ DEĞİŞTİRİLMESİ İÇİN VALİ CEVDET ATAY’DAN YARDIM İSTEDİ. VATANDAŞLAR EVLERİNE GİDEBİLMEK İÇİN İSE TAŞAN DERE SULARINI GEÇMEK ZORUNDA KALDI

DÜZCE(İHA) – Düzce’de hafta sonundan itibaren etkili olan yağmur yağışı ile taşan dere yatakları, Doğanlı Köyü’nde bulunan derenin tarım arazilerini sular altında kalmasına sebep oldu. Mahsulü sular altında kalan vatandaşlar, dere yatağının değiştirilmesi yetkilerilerken yardım istedi.


Düzce’de hafta sonundan bu yana yağan yoğun yağmur yağışı etkili olmaya devam ediyor. Yağmurların ardından Merkeze bağlı Doğanlı Köyünde taşan dere yatağı ise etrafında bulunan tarım arazilerini sular altında bıraktı. Tarlada mahsulü sular altında kalan vatandaşlar ise hem hem evlerine gidebilmek hem de bahçelerine gidebilmek için taşan dere sularından taştan taşa atlayarak ve suya girerek geçmek zorunda kaldı. Her yıl benzer durumları yaşayarak zarar gördüklerini belirten vatandaşlar, dere yatağının değiştirilmesi için yetkilerden yardım beklediklerini dile getirdiler.



Her yıl aynı mağduriyeti yaşıyorlar


Sel sularının her yıl aynı zararı verdiğini belirten Hamdiye Demirkapı, “Her yıl aynı sorunu yaşıyoruz. Evlerimizin önünden geçen dere her yıl taşarak bin bir zorlukla ektiğimiz mahsullerimize zarar veriyor. Dağ köylerinde köylüler, köylerinden geçen derelerin yatağını bu dereye bağlamışlar. Bu derede u kadar suyu kaldırmıyor ve taşıyor. Her yıl ektiğimiz mahsulün sular altında kalmasından bıktık. Ayrıca evlerimizde taşan suların diğer tarafında kaldı. Bu nedenle evimize ancak paçalarımızı sıvayıp suya girerek geçebiliyoruz. Sayın valimizden sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz. Dere yatağında yılanlarda var. Korkuyoruz suya girerken ama yapacak bir şey yok. Mecburuz” dedi.


Taşkın suları evlerine dayandı


Taşkın suları sebebiyle evlerine girmekte zorlandıklarını belirten Emine Demirkapı ise, "Evlerimize giremiyoruz. Her yer battı. Hastamız hastanede yatıyor. Acil durum olsa buradan nasıl geçeceğimizi bilemiyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar