28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Yeldan, yeni kitabı ‘Siber Suçları okuyucularla buluşturdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Yeldan, yeni kitabı ‘Siber Suçları okuyucularla buluşturdu
Abone ol
YARGITAY CUMHURİYET SAVCISI DİDEM YELDAN, DAHA ÖNCE YAYIMLANAN KİTAPLARININ ARDINDAN YENİ KİTABI ‘SİBER SUÇLARI’DA OKUYUCULARIYLA BULUŞTURDU.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Didem Yeldan, daha önce yayımlanan kitaplarının ardından yeni kitabı ‘Siber Suçları’da okuyucularıyla buluşturdu.


Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Didem Yeldan,‘çağın hastalığı’ olarak ifade edilen internet bağımlılığı, siber suçlar, bu suçlardan korunma yolları ile soruşturma yöntemleri ve cezalarına ilişkin bir çalışmaya imza attı. ‘Siber Suçlar’ adıyla yayımlanan ve internet kullanan herkesin faydalanabileceği kitapta, bilgisayar, cep telefonu, internet ve sosyal medya ile olan ilişkilerde nelere dikkat edilmesi gerektiği, dikkat edilmediği takdirde neler olabileceği, bu tür bir eylem ile karşılaşıldığında nasıl davranılması gerektiği örnek olaylarla anlatılıyor.


30 yıllık meslek hayatı boyunca ceza mahkemeleri hakimliği, Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunan Didem Yeldan, daha önce yayımlanan kitaplarının ardından yeni kitabı ‘Siber Suçları’da okuyucularıyla buluşturdu.


Gerçek hayattan olaylar yer alıyor


Siber suçlara ilişkin gerçek hayattan örnek olayları kitabında derleyen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Yeldan, olay değerlendirmelerini de Yargıtay kararları ile birlikte sundu. Yeldan, kitapta ayrıca Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), kamuoyunda çok yankı uyandıran, bu alandaki güncel kararlarına de yer verdi.


‘Siber cinayet’, ‘Çevrimiçi cinsel istismar’ suçları irdeleniyor


Kitabında “Neden sosyal medyada özel hayatlar paylaşılıyor, sürekli öz çekim çekmek bir hastalık mıdır?” sorularına da bilimsel araştırmalarla yanıt arayan Yeldan, sosyal medya hesabının çalınması, bir başkasının sosyal medya hesabındaki verilerin okunması, bu güne kadar binlerce kişiyi mağdur eden çeşitli yollarla banka hesaplarındaki paraların internet vasıtası ile başkasına ait hesaplara aktarılıp çekilmesi, internette oyun oynayan masum bir çocuğun mavi balina ve momo gibi akımlara kapılıp, çevrimiçi cinsel istismar, zorbalık, hatta ölümle neticelenebilen "siber cinayet" olarak adlandırılabilecek oyunlar yolu ile yaşanan mağduriyetlere ilişkin konulara yer verdi.


İnternet kullanan büyük küçük herkese yönelik


Kitap, sadece hukuk camiasında yer alanların değil, genç yaşlı, büyük küçük herkesin, faydalanabileceği bir kaynak. Bilgisayar, cep telefonu, internet ve sosyal medya ile olan ilişkilerde nelere dikkat edilmesi gerektiği, dikkat edilmediği takdirde neler olabileceği, bu tür bir eylem ile karşılaşıldığında neler yapılması gerektiği hususlarını örnek olaylar ile anlatıyor.


İnternet bağımlılığı ve siber taciz, siber zorbalık ilişkisi


Teknoloji çağında karşılaştığımız internet bağımlılığının çocuklarımız ve gençlerimizi birçok yönden tehdit eden önemli bir sorun olduğunu, okul çağındaki çocuklar arasında sık sık görülen zorbalık ve akran zorbalığı olgusunun artık günümüzde sanal ortamlara da taşındığını ve daha çok internet bağımlılarında görüldüğünü, hızla gelişen teknolojinin klasik zorbalık problemini genişletip, sınırsız siber dünyaya yaydığını söyleyen yazar, internetin sınırsız ve aşırı kullanılmasının bireylerin hayatında çeşitli olumsuzluklara neden olacağına, bunun sadece bireyin kendisine verdiği zararlarla sınırlı kalmayıp, başkalarının da bu durumdan etkileneceğine, siber şiddet ve zorbalık eylemlerinin de internette geçirilen zaman sürecinde karşılaşılabilecek olumsuz durumlardan birisi olduğuna dikkat çekti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fedakar öğretmenler ellerine fırçaları alarak okulu boyadıÖnceki Haber

Fedakar öğretmenler ellerine fırçaları a...

Sultangazi Belediyesine ‘Genç İstihdam proje ödülüSonraki Haber

Sultangazi Belediyesine ‘Genç İstihdam p...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar