30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4599
EURO34.759
ALTIN2428.5

Ünlü Yazar Alev Alatlı Hayatını Kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünlü Yazar Alev Alatlı Hayatını Kaybetti
Abone ol
79 yaşındaki yazar Alev Alatlı, bir süredir devam eden tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu.

79 yaşındaki yazar Alev Alatlı, bir süredir devam eden tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurdu.

Koca, "Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti.

Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe ve yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım.

Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere pek çok ödülle onurlandırılmıştı.

Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Fikir ve Sanat Dünyasının Kaybı:

1944 yılında doğan Alatlı, lise eğitimini Tokyo'da tamamladı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden ekonomi ve istatistik lisansı, Vanderbilt Üniversitesi'nden ise ekonometri yüksek lisansı aldı.

Doktora programına Dartmouth College'da başlayan Alatlı, ilahiyat, düşünce ve medeniyet tarihi üzerine yoğunlaştı fakat doktora derecesini tamamlamadan 1974'te Türkiye'ye döndü.

Alatlı, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim görevlisi ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda kıdemli ekonomist olarak görev yaptı.

Filistin davasına katkıları nedeniyle 1986 yılında Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası" ile ödüllendirildi.

Edebiyat alanındaki başarıları ile 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülen Alatlı,

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştı.

Alatlı'nın vefatı, fikir ve sanat dünyasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Görelede kütüphane okurları her geçen yıl artıyorÖnceki Haber

Görelede kütüphane okurları her geçen yı...

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Kızıltepe ilçesinde incelemelerde bulundouSonraki Haber

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Kızıltepe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar