Tuz gölü değil Tokatta görüntülendiler, yüzlercesi geldi

TÜRKİYE'DE 'FLAMİNGO CENNETİ' OLARAK BİLİNEN TUZ GÖLÜ’NÜ MESKEN TUTAN FLAMİNGOLAR GÖÇ YOLU ÜZERİNDEKİ TOKAT'TA GÖRÜNTÜLENDİ.

Tuz gölü değil Tokatta görüntülendiler, yüzlercesi geldi
Haberler'de Abone Ol

Türkiye’de ’flamingo cenneti’ olarak bilinen Tuz Gölü’nü mesken tutan flamingolar göç yolu üzerindeki Tokat’ta görüntülendi.


Tokat’ın Sulusaray ilçesinde bünyesinde birçok kuş türünü barındıran Kamış Göledi, göçmen kuşların durağı haline geldi. Ördek ve karabatak kuşlarının yanı sıra bölgede görülen flamingolar dikkat çekti. Sulusaray Sebastapolis Dernek başkanı Mustafa Gülal, geçen yılda gelen flamingoların sayının arttığını belirterek, "Bu sene yüzlerce flamingo misafir geldi. Yanı sırada martıları getirdiler. Denizin olmadığı bir yerde de martıları da misafir olarak getirmişler. Flamingolar yurt dışından başka ülkelerden göç istikameti bu güzergah üzerinde olduğu için misafir oluyorlar. Burada dinleniyorlar, yağlanıyorlar. Suyun vitaminlerini minerallerini değerlendiriyorlar alıyorlar yavrularını büyütüyorlar. Yaklaşık 1,5 ay misafirimiz oluyor sonrasında da tekrar başka ülkelere göç ediyorlar" diye konuştu.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.