Türkmen şair Fariki, Kapadokyada anıldı

Türk Ve Türkmenistan Bayrağının Yanı Sıra şair Mahtumkulu Firaki’nin Posterinin Asılı Olduğu Sıcak Hava Balonu Kapadokya Semalarında Havalandı.

Türkmen şair Fariki, Kapadokyada anıldı
Haberler'de Abone Ol

Türkmenlerin büyük düşünürü ve bilge şair Mahtumkulu Firaki, doğumunun 300. yıl dönümünde Kapadokya bölgesinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği, Eko Avrasya Vakfı ve Türk Dünyası Sivil Toplum İşbirliği Derneği (TÜRKSİT) tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Türk ve Türkmenistan bayrağının yanı sıra şair Mahtumkulu Firaki’nin posterinin asılı olduğu sıcak hava balonu Kapadokya semalarında havalandı. Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Mekan İşanguliyev gazetecilere yaptığı açıklamada; “Balonlara bu gün Türkmenistan ve Türk bayrakları, Türkmenlerin büyük düşünürü ve bilge şair Mahtumkulu Firaki’nin posterini astık. Firaki’nin bu yıl 300. doğum yılı. Kapadokya dünyada turizmin merkezi olduğu için böyle bir etkinlik yapmak istedik” şeklinde konuştu.

Büyükelçi Mekan İşanguliyev ve beraberindeki heyet daha sonra sıcak hava balonu ile Kapadokya bölgesini kuş bakışı izledi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.