Türk yardım derneğinden Afrikaya insani yardım desteği

AVRUPA YETİMELİ DERNEĞİ GÖNÜLLÜLERİ, İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER İÇİN HAZIRLADIKLARI İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ AFRİKA ÜLKESİ BURUNDİ’NİN CİBİTOKE ŞEHRİNE ULAŞTIRDI.

Türk yardım derneğinden Afrikaya insani yardım desteği
Haberler'de Abone Ol

Avrupa Yetimeli Derneği gönüllüleri, ihtiyaç sahibi aileler için hazırladıkları insani yardım malzemelerini Afrika ülkesi Burundi’nin Cibitoke şehrine ulaştırdı.


Türk yardım kurumları Afrika’ya yardım çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Dünyanın en yoksul ülkesi olarak kabul edilen Burundi’nin Cibitoke şehrindeki ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanan yemek, giyim ve nakdi yardımlarının dağıtımı gerçekleştirildi. Uluslararası yardım kuruluşlarından olan Avrupa Yetimeli Derneği gönüllüsü Nizamettin Aygan, Afrika ile ilgili çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini ve yardımı alan ailelerin büyük sevinç yaşadığını belirtti.


Burundi’de faaliyet gösteren yerel yardım kuruluşu görevlisi Bilal Şemsettin de yardım kuruluşlarının ilk defa Cibitoke bölgesine ulaştığını, bunu yapan kurumunda Türk olduğunu ifade ederek, yardımların kendileri için hayati önem taşıdığını söyledi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.