160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Trump: “Çin Ekonomisine Zarar Vermek İstemem”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trump: “Çin Ekonomisine Zarar Vermek İstemem”
Abone ol
ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yüzde 100 gümrük vergisi kararının ardından “ABD Çin’e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor” açıklamasıyla dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik açıkladığı yeni yüzde 100 gümrük vergisi kararının ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “ABD Çin’e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Trump’tan Yumuşatma Mesajı

1 Kasım’dan itibaren Çin menşeli ürünlere yüzde 100 oranında gümrük vergisi getirileceğini duyuran Trump, sert ticaret politikasının ardından ilişkileri yumuşatacak bir açıklama yaptı.

Trump paylaşımında,

“Çin için endişelenmeyin, her şey yoluna girecek. Saygıdeğer Başkan Xi sadece kötü bir an yaşadı.

O da ülkesinin ekonomik bunalıma girmesini istemiyor, ben de istemiyorum,” sözleriyle hem Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e destek mesajı verdi hem de ticaret savaşının tırmanmayacağı sinyalini verdi.

Ticaret Savaşında Yeni Dönem

Uzmanlar, Trump’ın bu açıklamasını “ticari ilişkilerde diplomatik bir manevra” olarak değerlendiriyor.

ABD’nin sert gümrük vergisi uygulamasına rağmen, Beyaz Saray’ın Çin ile ilişkileri tamamen koparmak istemediği yorumları yapılıyor.

Öte yandan, gümrük vergisi kararının 1 Kasım’da yürürlüğe girmesiyle birlikte küresel ticaret piyasalarında dalgalanmalar yaşanması bekleniyor.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anahtar Parti konvoyunda trafik kazası Önceki Haber

Anahtar Parti konvoyunda trafik kazası

Nevşehirde otomobil tarlaya uçtu: 2 ölü, 1 yaralı Sonraki Haber

Nevşehirde otomobil tarlaya uçtu: 2 ölü,...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar