TRUBAR Artık ETi Bünyesinde

ETi Gıda, hızla büyüyen protein bar markası TRUBAR’ı 173 milyon dolar bedelle satın aldı. Küresel büyüme ve Kuzey Amerika odağında stratejik hamle.

TRUBAR Artık ETi Bünyesinde
Haberler'de Abone Ol

Türkiye’de gıda ve atıştırmalık sektörünün öncü markası ETi, küresel büyüme stratejileri doğrultusunda dikkat çeken bir satın almaya imza attı.

ETi Gıda, temiz içerikli ve hızla büyüyen protein bar markası TRUBAR’ın %100 hissesini 173 milyon ABD doları bedelle satın aldı.

Bu stratejik hamle, ETi’nin uluslararası pazarlardaki konumunu güçlendirirken, TRUBAR’ın Kuzey Amerika ve yeni pazarlardaki ölçeklenmesini hızlandıracak.

Satın alma, TRUBAR’ın büyüme yolculuğunda kritik bir dönüm noktası olarak öne çıkıyor. Kuzey Amerika’da güçlü bir pazar penetrasyonuna sahip olan marka, ETi’nin sektörel uzmanlığı ve operasyonel gücü sayesinde uluslararası arenada daha geniş bir yayılıma ulaşmayı hedefliyor.

65 yıldır inovatif ve lezzetli ürünleriyle tüketicilerin hayatında yer alan ETi ise bu adımla genç, dinamik ve trend belirleyici bir markayı bünyesine katarak küresel iddiasını pekiştiriyor.

ETi Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, satın almanın stratejik önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“65 yıldır insanlığın mutluluğu için çalışan ETi, atıştırmalık sektöründe güçlü markalara ve farklı kategorilerde pazar liderliğine sahip. TRUBAR gibi dinamik ve hızlı büyüyen bir markayı bünyemize katmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Kanatlı, bu yatırımın yalnızca coğrafi bir genişleme değil, aynı zamanda ETi’nin küresel ölçekte yeni bir konumlanmasının başlangıcı olduğunu vurguladı. Kuzey Amerika’nın, atıştırmalık tüketim trendlerini belirleyen en önemli pazarlardan biri olduğuna işaret eden Kanatlı, ETi’nin kalite, inovasyon ve 65 yıllık bilgi birikiminin TRUBAR’ı yeni zirvelere taşıyacağını ifade etti.

Firuzhan Kanatlı, satın almanın ETi’nin 65. kuruluş yıldönümünde gerçekleşmesinin ayrıca gurur verici olduğunu belirterek, şirketin kurucusu Firuz Kanatlı’nın mirasını geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceklerini söyledi.

TRUBAR Kurucusu ve CEO’su Erica Groussman ise ETi ortaklığının markanın özünü güçlendireceğini vurguladı:

“ETi ailesine katılarak kimliğimizi değiştirmiyoruz; aksine onu daha da güçlendiriyoruz. Değişen tek şey, daha hızlı inovasyon yapma ve daha fazla tüketiciye ulaşma gücümüz olacak.”

Groussman, ETi’nin yalnızca bir atıştırmalık şirketi değil, nesiller boyunca tüketicilerle güven ve mutluluk bağı kurmuş güçlü bir marka olduğunu belirterek, bu kültürü TRUBAR ile küresel ölçekte taşımaktan heyecan duyduklarını dile getirdi.

TRUBAR, girişimci bir anne olan Erica Groussman tarafından temiz içerikli ama lezzetten ödün vermeyen atıştırmalıklar sunma misyonuyla kuruldu. 2018 yılında profesyonel bir yapıya kavuşan marka, samimi kurucu hikâyesiyle tüketicilerle güçlü bir duygusal bağ kurdu.

2025 yılında yaklaşık 100 milyon ABD doları brüt gelir elde eden TRUBAR, son bir yılda 20 bini aşkın satış noktasına ulaştı. Marka; Costco, Target, Walmart ve Amazon gibi büyük perakende zincirlerinin yanı sıra bağımsız satış noktalarında da yer alıyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.