Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde dikkat çekici bir doğa olayı yaşandı.
İlçe kütüphanesinin bahçesinde bulunan bir portakal ağacında hem olgun meyveler hem de taze çiçekler aynı anda görüldü.
Bu ilginç manzara, çevredeki vatandaşların ilgisini çekti ve merak konusu oldu.
Vatandaşlar, ağacın bu sıra dışı durumunu mevsim değişiklikleri ve kuraklıkla ilişkilendirirken, uzmanlar olayı “bitkinin yaşadığı stres tepkisi” olarak değerlendirdi.
Uzmanlara göre, bitkiler aşırı sıcaklık, susuzluk veya ani hava değişimlerine maruz kaldıklarında gelişim döngülerinde sapmalar yaşayabiliyor.
Bu da aynı anda hem meyve hem çiçek vermelerine neden olabiliyor.
Toprakkale’de uzun yıllardır bahçecilik yapan Ahmet Yılmaz, bu durumun aslında nadir ama olağan sayılabilecek bir olay olduğunu belirtti.
Yılmaz şöyle konuştu: “Yaz çok kurak geçti, muhtemelen bu ağaç yeterince sulanmadı.
Şimdi havalar serinleyince bitki kendini bahar mevsiminde zannetti.
Bu yüzden bir yandan meyve, diğer yandan çiçek açıyor. Daha önce de buna benzer durumlarla karşılaştık. Ağaç, yaşadığı stresten dolayı bu şekilde tepki veriyor.”