Sular altında kalacak boğa güreşleriyle ünlü ilçede yeni arena yapıldı

ARTVİN’İN YUSUFELİ İLÇESİNDE HER YIL GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN DEREKAPI BOĞA GÜREŞLERİ ARENASI SULAR ALTINDA KALMASI NEDENİYLE, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 200 YILLIK BOĞACILIK GELENEĞİ YOK OLMAMASI İÇİN YENİ YERLEŞİM YERİNDE BOĞA GÜREŞLERİ ARENASI İNŞA ETTİ.

Sular altında kalacak boğa güreşleriyle ünlü ilçede yeni arena yapıldı
Haberler'de Abone Ol

Artvin’in Yusufeli ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Derekapı Boğa Güreşleri arenası sular altında kalması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı 200 yıllık boğacılık geleneği yok olmaması için yeni yerleşim yerinde boğa güreşleri arenası inşa etti.


Artvin merkez ve ilçelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri, bölgede büyük bir sektör oluşturuyor. 200 yıllık geleneğe sahip boğacılık kültürü ilçede büyük ilgi görüyor.


Baraj suları nedeniyle ilçe merkeziyle birlikte sular altında kalacak olan Derekapı boğa güreşleri, geçtiğimiz yıl son kez eski yerinde düzenlendi.


Orman Genel Müdürlüğü, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü aracılığıyla kente boğacılık geleneğinin devam etmesi için yeni yerleşim yerinde çalışmalara başlattı. 14.5 hektarlık alan da yapılan mesire yerinde, halkın dinlenme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için yürüyüş yolları, piknik alanları, kır lokantası, yerel ürünler satış ve sergi alanları kullanıma hazır hale getiriliyor. Ayrıca alan içerisinde inşa edilen boğa güreş alanı ile Artvin’in köklü geleneklerinden olan, boğacılık kültürünün yeni yerleşim yerinde de devam etmesi için öncülük ediyor.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.