Sinop ormanlarında zararlılara karşı biyolojik savaş

Sinop’ta Orman Varlığını Korumak Ve çam Kese Böceği Ile Mücadele Etmek Amacıyla Yürütülen Doğa Dostu çalışmalar Ayancık, Gerze Ve Boyabat Ilçelerinde Hız Kesmeden Devam Ediyor.

Sinop ormanlarında zararlılara karşı biyolojik savaş
Haberler'de Abone Ol

Sinop’ta orman varlığını korumak ve çam kese böceği ile mücadele etmek amacıyla yürütülen doğa dostu çalışmalar Ayancık, Gerze ve Boyabat ilçelerinde devam ediyor.

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Ayancık, Gerze ve Boyabat Orman İşletme Müdürlükleri, ormanlara zarar veren çam kese böceği ile mücadelede kimyasal yöntemler yerine doğaya uygun biyolojik yöntemleri tercih ediyor. "Yeşil Vatan"ı korumak adına başlatılan çalışmalarda, doğanın kendi dengesini kullanarak zararlı popülasyonun baskılanması hedefleniyor.

Mücadele kapsamında uygulanan "adacık" yöntemiyle, çam kese böceklerinin popülasyonu kontrol altına alınırken, bu zararlılarla beslenen calosoma sycophanta (Avcı böcek) türünün çoğalmasına uygun ortam sağlanıyor. Bu sayede, orman ekosistemine zarar vermeden, biyolojik bir zincir oluşturularak zararlılara karşı kalıcı başarı sağlanması amaçlanıyor.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.