160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Silopili aşçı Cudi Pilavının patentini aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silopili aşçı Cudi Pilavının patentini aldı
Abone ol
şırnak'ın Silopi Ilçesinde Aşçı Zeki Karaaslan, Cudi Dağı’nın Endemik Bitkileriyle Ilham Alarak Hazırladığı "cudi Pilavı" Için Patent Aldı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde aşçı Zeki Karaaslan, Cudi Dağı’nın endemik bitkileriyle ilham alarak hazırladığı "Cudi Pilavı" için patent aldı.

Aşçı Zeki Karaaslan, Kendi geliştirdiği ve Cudi Dağı’nın zengin bitki örtüsünden ilham alarak hazırladığı Cudi Pilavı için yaptığı patent başvurusu kabul edildi. Cudi Dağı’nın çeşitli bölgelerinde yetişen soryaz ve dağ kekiklerini öğütülmüş buğday, et, nohut ve kuyruk yağı ile harmanlayan Karaaslan hazırladığı yemeğe ‘Cudi Pilavı’ adını verdi.

Ankara’da patent başvurusu kabul edilen Karaaslan, yemek kültürlerini günışığına çıkartmak ve yöreye özgü tatlar ile turizme katkı sunmayı amaçladığını söyledi.

Karaaslan, “Şırnak için güzel bir pilav yaptım. Yöresel bir yemek yaptım ve patentini aldım. Pilavımızın ismi Cudi pilavıdır. İçindeki malzemelerimiz soryaz, dağ kekiği, öğütülmüş buğday, nohut ve kırmızı etten ve kuyruk yağından oluşuyor. Yemeğimizin turizm açısından bölgemize sunmasını bekliyoruz. Eski yöresel yemeklerimizi günışığına çıkaracağız. Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HBB’den Gıda İşletmelerine DenetimÖnceki Haber

HBB’den Gıda İşletmelerine Denetim

Şehitkamilde 90lardan kalan şarkılar konseri düzenlendiSonraki Haber

Şehitkamilde 90lardan kalan şarkılar kon...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar