28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3327
EURO35.0641
ALTIN2285.6

Mustafa Sarıgül: "Türkiye, ABD’den ve NATO’dan korkmaz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mustafa Sarıgül: "Türkiye, ABD’den ve NATO’dan korkmaz"
Abone ol
TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ (TDP) GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, "NATO'DA İKTİDAR 'BAŞARILI OLDUK' DİYE DAVUL ZURNA ÇALMASI. MUHALEFETTE PARTİLERİ DE 'İKTİDAR BAŞARISIZ OLDU' DİYE SEVİNMESİN. BU DEVLETİMİZİN SORUNU" DEDİ.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "NATO’da iktidar ’başarılı olduk’ diye davul zurna çalması. Muhalefette partileri de ’iktidar başarısız oldu’ diye sevinmesin. Bu devletimizin sorunu" dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Kütahya’daki yöneticileri ile Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde basın açıklaması yaptı.

Genel af çağrısında bulunan Sarıgül, "Gelin hep birlikte bir af çıkaralım. Adı da ’toplumsal barış affı’ olsun.

Devletimizin güçlü ve adil olduğunu, vicdanlı, şefkatli ve merhametli olduğunu gösterelim. Cezaevlerinden çıkacak insanlara da maddi manevi, psikolojik destek verelim, onlara sahip çıkalım.

Suçlulara, intikam alınması gereken insanlar, olarak değil, topluma kazandırılmaları gereken insanlar olarak bakmalıyız. Yaptıkları hatalardan ders çıkaran herkes ikinci bir şansı hak eder. Affet Türkiye diyorum.

Haksızlığa uğramışlar için affet. Anaların hasretini dindirmek için affet. Çocukları sevindirmek için affet. Özgürlük için, barış için affet.

Geçmişi geride bırakmak için affet. Biz, ülkemizde, birlik beraberliğin artmasını, bir kardeşlik havasının esmesini istiyoruz.

Yaptığım bu toplumsal af çağrısının destek bulacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Türkiye, ABD’den ve NATO’dan korkmaz"

"NATO’da şu anda başarılı olduk veya olmadık demek sorumluğumuz gereği doğru değil. NATO’da iktidar ’başarılı olduk’ diye davul zurna çalmasın" diyen Sarıgül, "Muhalefette partileri de ’iktidar başarısız oldu’ diye sevinmesin.

Bu devletimizin sorunu. Ben isterim ki orada konuşulanlar bir siyasi parti değil. Orada konuşulan Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği görüşüyor. Daha 6 ayımız var.

Parlamento görüşülürken 6.5 milyon mültecinin NATO üyesi ülkelere eşit olarak dağıtılması kartını açmamış lazım.

Türkiye NATO’dan korkmaz. Türkiye ABD’den korkmaz Nasıl 1974 yılında korkmadıysan şimdi de korkmayacağız" şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ortacada Kabotaj Bayramı kutlandıÖnceki Haber

Ortacada Kabotaj Bayramı kutlandı

Ankarada İbrahim Tatlıses konseriSonraki Haber

Ankarada İbrahim Tatlıses konseri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar