Şap hastalığının görüldüğü Kastamonuda canlı hayvan pazarı kapatıldı

Kurban Bayramının Bitmesiyle Birlikte şap Hastalığının Görüldüğü Kastamonu’da Canlı Hayvan Pazarı Ikinci Bir Emre Kadar Kapatıldı.

Şap hastalığının görüldüğü Kastamonuda canlı hayvan pazarı kapatıldı
Haberler'de Abone Ol

Kurban Bayramı’nın bitmesiyle birlikte şap hastalığının görüldüğü Kastamonu’da canlı hayvan pazarı ikinci bir emre kadar kapatıldı.

Türkiye’de özellikle şap hastalığı sebebiyle birçok hayvan pazarı kapatıldı. Kurban Bayramı süresince açık kalan ve Kastamonu Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından işletilen Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, Kastamonu’nun merkeze bağlı Çevreli köyünde bir ahırda şap hastalığının görülmesi üzerine kapatıldı. Tarım ve Orman Kastamonu İl Müdürlüğünce işlemleri yapılan canlı hayvan pazarının ikinci bir emre kadar kapalı kalacağı öğrenildi.

Kastamonu Canlı Hayvan Pazarı, insan hareketliliğinin fazla olmasından ötürü şap hastalığının söndürülmesi sebebiyle İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon kararıyla ikinci bir emre kadar kapatıldığı duyuruldu.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.