21 Eylül 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Şanlıurfa'da 4 ilçeyi birbirine bağlayan yolda hummalı çalışma

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa'da 4 ilçeyi birbirine bağlayan yolda hummalı çalışma
Abone ol
şanlıurfa’da 4 Ilçeyi Birbirine Bağlayan Yolda Hummalı çalışma

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek, Viranşehir, Haliliye ve Hilvan ilçelerini birbirine bağlayan 27 kilometrelik grup yolundaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Başkan Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatları doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında yolun 7 kilometrelik bölümünde sıcak asfalt serimi tamamlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, kırsal ulaşım ağının güçlendirilmesi amacıyla 4 ilçeyi birbirine bağlayan 27 kilometrelik grup yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Deforme olan mevcut asfaltın kaldırıldığı güzergâhta dolgu ve mekanik altyapı çalışmaları yapılırken, yolun genişliği 9 metreye çıkarılıyor. Altyapı ve zemin hazırlıkları tamamlanan bölümlerde ise sıcak asfalt serimi gerçekleştiriliyor.

Çalışmalar kapsamında şu ana kadar 7 kilometrelik bölüm sıcak asfaltla buluşturuldu. Geriye kalan bölümlerde ise ekipler, yol genişletme, altyapı, dolgu ve asfalt öncesi zemin hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Tamamlandığında dört ilçeyi birbirine bağlayacak yol; Ayazca, Ortaçlı, Armağanlı, Koşanlar, Yıldız, Güner, Şeyhcafer, Başbük, Güzeltepe, Çadırlı, Payamlı, Yeniköy, Kayalı, Hacız, Dağyanı ve Uluoba güzergâhındaki çok sayıda kırsal mahalleye ulaşım imkanı sağlayacak.

Binlerce vatandaşın kullandığı güzergâhın tamamlanmasıyla birlikte ilçeler ve kırsal mahalleler arasındaki ulaşım daha güvenli ve konforlu hale gelecek.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 27 kilometrelik yolun tamamını yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor.

"Yolumuz otoban gibi oldu"

Yolun yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren bölge sakinleri, geçmişte bozuk yol nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Vatandaşlar, araçlarının bozuk yollar nedeniyle zarar gördüğünü, özellikle acil durumlarda hastaneye ulaşımda zaman kaybettiklerini ifade etti. Yolun eski halinin kendilerini oldukça zorladığını belirten bir vatandaş, yeni yolun ise büyük bir rahatlık sağladığını belirterek, "Yolun bozuk olmasından dolayı çok perişan bir haldeydik. Araçlarımız bozuluyordu, hastaneye bile geç gidiyorduk. Şimdi yolumuz çok güzel oldu. Otoban gibi oldu. Yolumuz kaymak gibi oldu" dediler.

Yollarının yenilenmesiyle ulaşımın daha rahat ve güvenli hale geldiğini belirten vatandaşlar, çalışmalar dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a ve emeği geçen belediye ekiplerine teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düzce bilim şenliği başlıyor Önceki Haber

Düzce bilim şenliği başlıyor

Denizli tarımına 274 milyonluk hibe desteği Sonraki Haber

Denizli tarımına 274 milyonluk hibe dest...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar