20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Samanyolu Galaksisi Dışında Yeni Bir Gezegen Haberi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samanyolu Galaksisi Dışında Yeni Bir Gezegen Haberi!
Abone ol
Samanyolu Galaksisi Dışında Yeni Bir Gezegen Haberi!

 

NASA’dan heyecan ve mutluluk yaratan bir açıklama ile birlikte Samanyolu Galaksisi dışında yeni bir gezegen bulunduğu iddia edildi. Söylenenlere göre bu yeni gezegen 28 milyon ışık yılı uzaklığında yer alıyor. Detaylı bilgiler, haberin alt başlıklarında…

Dünyamızdan 28 Milyon Işık Yılı Uzaklıkta…

NASA’dan ( ABD Havacılık ve Uzay Dairesi ) yapılan bir açıklama doğrultusunda gökbilimcilerin potansiyel bir gezegen keşfetmiş olabilecekleri ve bu potansiyel gezegenin de dünyamızdan yaklaşık 28 milyon ışık yılı uzaklıktan olabileceği söylendi.

M51- ULS- 1b adı verilen gezegenin Chandra X- Ray teleskopu ile incelenmiş ve bu bağlamda gezegenin,  “ Girdap Gökadası “ adı verilen bir galakside yer alabileceği söylenmekte. Bu konu ile ilgili daha detaylı gelişmeler ise heyecanla bekleniyor.

Gezegen Yörüngesini 70 Yıl İçerisinde Tamamlıyor!

NASA’dan gezegen hakkında yapılan son dakikaaçıklamalara göre; M51- ULS- 1b, Girdap Gökadası içerisinde yer almakta ve dünyamız ile olan mesafesi ise yaklaşık 28 milyon ışık yılı uzaklıkta.

Ayrıca bu olası gezegen bir kara delik ya da nötron yıldızının çevresinde dönüyor olabilir. Fakat bu kara delik ya da nötron yıldızına olan mesafesi ise, Satürn gezegeninin Güneşe olan mesafesinin yaklaşık 2 katı olduğu tahminler arasında yer alıyor. Buna ek olarak henüz kesinleşmese dahi olası gezegenin yörüngesinin yaklaşık olarak 70 yıl içerisinde tamamlandığı da şu an için yapılan açıklamalar arasında.

Dünya’dan Bu Gezegenin Keşfedilmiş Olması Çok Zor

NASA’nın gezegen hakkında henüz kesin iddialar ortaya atamasının sebebi ise dünyadan bu gezegenin keşfedilmesinin epey zor olması. Gökbilimciler, bunun keşfedilme olasılığının düşük olması nedeni ile yapılan açıklamaların henüz kesinlik teşkil etmediğini ve incelemeler doğrultusunda ilerleyen zamanlarda bu duruma netlik getireceklerini de sözlerine eklemekte.

Diğer bilim insanları da bunu doğrulayarak bu gezegenlerin gözlemlenmesinin çok uzun zamanlar alabileceği ve bunun için de her şeyin ideal ölçülerde, ideal şartlarda olması gerektiğini doğruladılar.

Yeni Gezegen Satürn Büyüklüğünde Olabilir!

Eğer bu gezegenin varlığı kanıtlanmış olursa o zaman M51- ULS- 1b yaklaşık Satürn büyüklüğünde olacak. Yapılan araştırmalara göre sonuçlar şu an bunu gösteriyor. Ancak yukarıda belirttiğimiz bilim insanlarının açıklamaları dahilindeSouthernQueensland Üniversitesi Profesörü ve Astrofizikçi JontiHorner; bir gezegenin görülebilmesi için doğru zamanda doğru yerde ve doğru pozisyonda olması gerektiğini hatta 70 yıl içerisinde yapılan gözlemlerde dahi bu olası gezegenlerin geçişinin yalnızca 4 tanesinin yakalanabileceğini dile getirdi.

Harvard SmithsonianAstro Fizik Merkezi’nde görev alan Dr. DiStefano ise; gezegenlerin yıldızların önünden geçerken, yıldızların yaydıkları X ışınlarını engellediklerini ve bu esnada X ışınlarında meydana gelen azalmanın ise X- Ray teleskoplar ile gözlemlenerek varlıklarına ilişkin bazı deliller sunduklarını söyledi.

Bu konuda hakkındaki haberlerve gelişmeler için Haber 365’i takipte kalmaya devam edin.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar