28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Şair Hilal Kahraman’a MÜZSAN’dan Ödül

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şair Hilal Kahraman’a MÜZSAN’dan Ödül
Abone ol
Türkiye Sanatçılar ve Müzisyenler Federasyonu (MÜZSAN) Genel Merkezi tarafından Osmaniyeli Şair Hilal Kahraman’a YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN ŞAİR-YAZARI ödülü verildi.

TürkiyeSanatçılar ve Müzisyenler Federasyonu (MÜZSAN) Genel Merkezi tarafından Osmaniyeli ŞairHilal Kahraman’a YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN ŞAİR-YAZARI ödülü verildi.

Cafe D’yiz de düzenlenen programda Hilal Kahraman’a ödülünü takdim eden MÜZSAN Osmaniye Temsilcisi Hanifi Gökhan, “Bu ödül, MÜZSAN genel merkezinin ülkemiz genelinde yapılan değerlendirme sonucunda Hilal hanıma verilmesi layık görülmüştür. Genel Başkanımız Ahmet Onurlu, Hilal hanımın Bir Kadının Mektupları adlı kitabını incelemiş ve kendisini takibe almıştır. Ayrıca Hilal hanımın katıldığı Ankara ve İnegöl Kitap Fuarlarındaki büyük başarısı da bunda etken olmuştur. Bu ödülün verilmesinde bizim bir katkımız olmamıştır. Çünkü bu değerlendirmeyi genel merkezimiz yapıyor. Ancak böyle bir ödülün Osmaniye’mizden bir şairin alması bizim için de büyük gurur olmuştur. Kendisi bu ödülü kesinlikle hak etmiştir. Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.



Programda konuşan OŞYAD Başkanı ve Şair Hilal Kahraman’ın Editörü Mustafa Bardak ise Şair hilal Kahraman’ın ilk şiir kitabında yakaladığı başarının Osmaniye sınırları dışına taştığını ifade ederek, “Bugüne kadar 16 şiir kitabına editörlük yaptım. Ancak Hilal hanım ilk şiir kitabında büyük bir başarı elde ederek, bu alanda kendisinin gelecek vadettiğini kanıtlamıştır. Osmaniyemiz adına gurur verici bir olaydır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Programa katılan 44 Yayıncılık sahibi Mesut Güler de şunları söyledi: “Hilal hanım ile Osmaniye Belediyesi’nin düzenlediği Kitap Fuarı’nda tanıştım. Stantta okuduğu şiir ilgimi çekti ve kitabını aldım. Kitabı incelediğimde çok beğendim ve kendisine anlaşma teklif ettim ve kabul etti. Ankara’da ve İnegöl’de düzenlenen Kitap Fuarlarında da Hilal hanımın standı büyük ilgi gördü ve bu da bizi gururlandırdı. Bugün burada bu başarısının ödülünü alıyor. İnşallah bundan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Kendisini tebrik ediyorum.”

MÜZSAN tarafından böyle bir ödül verilmesinin kendisine daha da büyük sorumluluklar yüklediğini ifade eden Şair Hilal Kahraman, “Öncelikle böyle bir ödüle layık görüldüğüm için teşekkür ediyorum. Ben şiir yazmayı çok seviyorum. Birgün bir toplantıda şiir okudum ve çok beğenildi. Şiirin kime ait olduğu sorulduğunda bana ait olduğunu ve başka şiirlerimin de olduğunu söyledim. Daha sonra Editörüm Mustafa Bardak’ın da ısrarı ile şiirlerimi Bir Kadının Mektupları adlı kitabımda çıkardım. Katıldığım Belediye Kitap Fuarı’nın ardından başarı merdivenlerini tırmanmaya başladım. Bunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah şimdi önümüzde Diyarbakır Kitap Fuarı var ve orada da Osmaniye’mizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından 44 Yayıncılık sahibi Mesut Güler ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ali Celal Kaymak tarafından çiçek takdim edildi.

Program Ozan Maranlı’nın (İbrahim Karacülle) sazı eşliğinde Şair Hilal Kahraman’ın şiirlerini okuması ile devam etti. MÜZSAN üyesi Taner Akar da kavalı ve ezgileri ile programa renk kattı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar