29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3926
EURO35.0917
ALTIN2324.3

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovdan ABDye mesaj: Tek taraflı oyun olmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrovdan ABDye mesaj: Tek taraflı oyun olmayacak
Abone ol
RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI SERGEY LAVROV, DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN İLE ABD BAŞKANI JOE BİDEN ARASINDAKİ GÖRÜŞMEDEN SONRA ABD TARAFININ YAPTIKLARI YORUMLARDA YALNIZCA KENDİ İSTEKLERİNDEN BAHSETTİĞİNİ KAYDEDEN LAVROV, "BU ŞEKİLDE YORUMLAYANLARIN BİZİ DUYMASINI İSTİYORUM. TEK TARAFLI OYUN OLMAYACAK" DEDİ.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmeden sonra ABD tarafının yaptıkları yorumlarda yalnızca kendi isteklerinden bahsettiğini kaydeden Lavrov, "Bu şekilde yorumlayanların bizi duymasını istiyorum. Tek taraflı oyun olmayacak" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Belaruslu mevkidaşı Vladimir Makey, Moskova’daki Dışişleri Bakanlığı konutunda bir araya geldi. İkili birebir formatta görüşme yaptıktan sonra heyetler arası görüşmeye geçildi.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve anlaşmalar ele alınırken, Lavrov ve Makey daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz ay Yunanistan’dan Litvanya’ya giden yolcu uçağının Belarus’un başkenti Minsk’e zorla indirilmesi ve uçaktaki 2 kişinin gözaltına alınmasından sonra Batılı ülkelerin Belarus’a karşı yaptırım uygulama politikalarını eleştiren Lavrov, "Yaptırımlara kesinlikle karşıyız.

Son zamanlarda Batı’da düşük siyasi sorumluluk duygusuna sahip ve okuma yazma oranı düşük olan siyasetçiler ortaya çıktı" dedi.

Lavrov, "Rusya Federasyonu ve Belarus’un egemenliğini güçlendirmeye yönelik mevcut uluslararası yasal anlaşmalar temelinde ortak çabalarla iki ülke arasında ulusal güvenliği sağlamak için anlaşmalar yaptık. Ayakta kalmayı başaracağız.

Yaptırımlara karşı önlem hazırladık" ifadelerini kullandı.

"Tek taraflı oyun olmayacak"

Belarus’a verdikleri destekten bahseden Lavrov, "Her bir halkın kendi tarihi, değerleri, kültürü ve gelenekleri var. Görüşmede bu kabul edildi.

Bu unsurlara saygı duyulmasa da bunların olduğu gibi kabul edilmesi ve dikkate alınması gerekiyor. Bu, modern dünyanın bir gerçeğidir" dedi.

Geçtiğimiz 16 Haziran’da Rusya lideri Putin ile ABD Başkanı Biden’ın yüz yüze görüşmesi sırasında büyükelçilerin karşılıklı olarak görevlerine dönmesine yönelik alınan karara değinen Lavrov, "Her şeyden önce bu büyükelçilerin dönüşü karşılıklı bir jest.

Bu önemli ama sembolik olsa da anlamlı bir yük de taşıyor" dedi. Putin ile Biden görüşmesinden sonra ABD’li yetkililerin zirveye yönelik yorumlarında ABD tarafının yalnızca kendi isteklerinden bahsettiğini vurgulayan Lavrov, "Bu, başkanların görüştüğü yaklaşım değil.

Zirveyi bu şekilde yorumlayanların bizi duymasını istiyorum, tek taraflı oyun olmayacak" diyerek ABD tarafına sert mesaj verdi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar