PAÜlü öğrenciler Acıpayamda arazi çalışması gerçekleştirdi

DENİZLİ PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) COĞRAFYA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ AKADEMİSYENLERİN KOORDİNESİNDE, ACIPAYAM İLÇESİNDE ARAZİ ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

PAÜlü öğrenciler Acıpayamda arazi çalışması gerçekleştirdi
Haberler'de Abone Ol

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Coğrafya Bölümü öğrencileri akademisyenlerin koordinesinde, Acıpayam ilçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi.



Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Coğrafya Bölümü, il genelinde bulanan ilçelerde bilimsel araştırma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit ile Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oruç Baykara ve Araştırma Görevlisi Dr. Rauf Belge koordinesinde, Acıpayam ilçesinde arazi çalışması gerçekleştirdi.



Yapılan çalışma hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit, ekip olarak Acıpayam Polyesi’nin jeomorfolojik oluşumunu ve Keloğlan Mağarası’nın turizm potansiyelini incelediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra ilçenin yerleşim coğrafyası açısından incelendiğini ve Yeniköy’de Alevi-Bektaşi kültürünün yerinde gözlemlendiğine de dile getirdi. Dr. Akşit, ayrıca ilçenin su kaynaklarından olan Uçarı Gölet’inin su kalitesinin cihazlar yardımıyla analiz edildiğini de sözlerine ekledi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.