Parçalanan arka bacağı kesilerek hayatı kurtarıldı

VETERİNER HEKİM AHMET KÖZ “ŞU ANA KADAR ÇOK SAYIDA YABANİ HAYVANIN TEDAVİSİNİ YAPARAK DOĞAL ORTAMINA BIRAKTIK. CEYLANIN PARÇALANAN BACAĞINI KESMEK ZORUNDA KALDIK. BUNDAN DOLAYI DOĞAL ORTAMINDA YAŞAMASI MÜMKÜN DEĞİL. MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ’NDE YA DA BURADA YAŞAMINA DEVAM EDECEK" DEDİ

Parçalanan arka bacağı kesilerek hayatı kurtarıldı
Haberler'de Abone Ol

Vatandaşların ihbarı sonucu Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından dere içinde yaralı bir şekilde bulunan yavru ceylan Ortahisar Belediyesi’nin Küçük Dostlar Kliniği’nde geçirdiği operasyonla hayata tutundu.


Ceylanın parçalanan arka bacağını kesmek zorunda kaldıklarını, bundan dolayı doğal ortamında yaşamasının mümkün olmadığını ifade eden Veteriner Hekim Ahmet Köz “Sahipsiz sokak hayvanlarını tedavi amaçlı hizmet veriyoruz fakat tıpkı yavru ceylan örneğinde olduğu gibi acil durumlarda kuş, kartal, leylek, baykuş, karga gibi yabani hayvanların da tedavisini gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar çok sayıda yabani hayvanın tedavisini yaparak doğal ortamına bıraktık. Ceylanın parçalanan bacağını kesmek zorunda kaldık. Bundan dolayı doğal ortamında yaşaması mümkün değil. Milli Parklar Müdürlüğü’nde ya da burada yaşamına devam edecek. Yardıma ve bakıma muhtaç hayvanların tedavisinin maneviyatının da oldukça önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.