08 Ekim 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Palamutta bereketli sezon beklentisi: O sene bu sene olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Palamutta bereketli sezon beklentisi: O sene bu sene olacak
Abone ol
Kıyı Balıkçılarının Getirdiği Palamutlar, Bu Sezonun Oldukça Bereketli Geçeceğine Dair Umutları Artırdı.

Kıyı balıkçılarının getirdiği palamutlar, bu sezonun oldukça bereketli geçeceğine dair umutları artırdı. Balıkçılar, denizdeki gözlemlerin ve kıyıya gelen palamut miktarının sezonun iyi geçeceğine işaret ettiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz yıl palamutun az, hamsinin ise bol olduğunu hatırlatan balıkçılar, bu yıl ise palamut sezonunun öne çıkacağını ifade ediyor. 2005 yılında yaşanan verimli palamut sezonuna da dikkat çeken balıkçılar, bu yıl benzer bir sezon yaşanmasını bekliyor.

Palamutun bu sezon iyi havyar döktüğü ve denizde de olumlu bir seyir gösterdiği belirtilirken, kıyı balıkçılarının bol miktarda palamut getirmesi de sezonun bereketli geçeceği yönündeki beklentileri güçlendiriyor.

Sezonun ilk dönemlerinde görülen çingene palamudunun henüz yeni olduğu ifade eden balıkçılar, vatandaşların da 3-4 yıl aradan sonra yeniden bol miktarda palamut görmesinin talebi artırdığını belirtti.

Balıkçılardan Ahmet Çoğalmış, bu sene güzel bir palamut sezonu yaşamayı umut ettiklerini belirterek, "Kıyı balıkçılarının getirdiğine göre bu sene güzel bir palamut sezonu yaşayacağız. O sene bu sene derler ya, işte o sene bu sene olacak. Geçen sene palamut yoktu, hamsi boldu. Geçen sene hamsi mevsimiydi, bu sene de palamut mevsimi olacak.2005 yılında çok güzel bir palamut sezonu yaşamıştık. Aynı o sezonu tekrar yaşayacağız. Çünkü palamudu kıyı balıkçılarının bol getirmesi, palamudun bu sene bol olacağının işareti. Palamut bu sene güzel de havyar döktü, denizde de iyi gitti. Her şey palamudun işaretine göre ilerledi. Şu an çingene palamudu daha yeni. Vatandaş, 3-4 sene üzerine palamudu görünce biraz talep gösteriyor" dedi.

Balıkçılardan Kadir Pınar, kıyı balıkçıların getirdiği palamutların tezgahları süslediğini kaydederek "Bu sezon palamudun bol olacağı söyleniyor ancak göç balığı olduğu için ne zaman olacağı belli olmaz. Şu anda kıyı balıkçılarının getirdiği palamutlar güzel gidiyor. Boy boy palamutlarımız var. Vatandaşın albenisine sunduk. Üç dört sene öncesine göre aynı seviyedeydi. Şu anda daha bol olduğu söyleniyor. Dolayısıyla kesin bir şey söylemek yanlış olur" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyada ilginç kaza: dükkana uçtu, önce gitti sonra helalleşmek için geri döndü Önceki Haber

Antalyada ilginç kaza: dükkana uçtu, önc...

Alparslan Kuytul Suç Örgütü soruşturmasında aralarında Alparslan Kuytul ve eşinin de olduğu 35 şüpheli tutuklandı Sonraki Haber

Alparslan Kuytul Suç Örgütü soruşturması...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar