Osmaniye’de Tarımsal Destekler Artıyor

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bitkisel üretim desteklerinde önemli bir artışa gidildiğini duyurdu.

Osmaniye’de Tarımsal Destekler Artıyor
Haberler'de Abone Ol

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bitkisel üretim desteklerinde önemli bir artışa gidildiğini duyurdu.

Yeni düzenlemelerle birlikte üreticilere verilen destek miktarları, hem patates ve soğan üreticilerini hem de yem bitkisi yetiştiricilerini sevindirecek.

Yapılan açıklamaya göre, patates ve soğan üreticilerine verilen destek miktarı, dekar başına 488 liraya yükseltildi.

Bu artış, üreticilerin maliyetlerini hafifletecek ve üretim kapasitelerini artırmalarına olanak tanıyacak.

Ayrıca, yem bitkileri yetiştiricileri de unutulmadı.

Birinci grup yem bitkilerinde dekar başına destek miktarı 488 liraya çıkarılırken, ikinci grup yem bitkilerinde ise bu rakam 634 liraya yükseltildi.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu artışlarla birlikte tarımsal üretimin teşvik edilmesini ve çiftçilerin ekonomik olarak daha fazla güçlenmesini hedeflediklerini belirtti.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.