
Osmaniye İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, STK başkan ve yöneticilerine dernek mevzuatındaki değişiklikler ve DERBİS sistemi hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
Osmaniye İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerine yönelik önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu’nda gerçekleşen program, saat 10.00’da başlayıp yaklaşık iki saat sürdü.
Toplantıya Osmaniye merkez ve ilçelerinden birçok dernek başkanı ve yetkili katıldı.
Etkinlikte, dernek mevzuatında yapılan güncellemeler, proje başvuruları, DERBİS sistemi kullanımı, bildirim süreçleri, dernek gelir ve gider belgeleri, yurt içi ve yurt dışı yardım alma ve gönderme prosedürleri, üye işlemleri ve gider belgeleri arasındaki farklar gibi birçok önemli başlık altında sunumlar yapıldı.
Sunumlar, Osmaniye İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nde görevli uzmanlar tarafından gerçekleştirildi.
Katılımcılar, bilgilendirmelerin ardından yönelttikleri sorulara detaylı yanıtlar alma fırsatı buldu.
Toplantının sonunda, tüm katılımcılarla birlikte toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Etkinlik, derneklerin yasal sorumlulukları ve güncel uygulamalar hakkında bilgi sahibi olmaları açısından oldukça verimli geçti.

Yorum Yazın