Osmaniye’de Kalpler Otizm Farkındalığı İçin Attı

Osmaniye’de 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, otizmli bireylerin toplumsal hayata katılımının önemine dikkat çekerek duygusal bir mesaj paylaştı.

Osmaniye’de Kalpler Otizm Farkındalığı İçin Attı
Haberler'de Abone Ol

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Osmaniye’de düzenlenen özel bir programla kutlandı.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik, protokol üyelerini ve vatandaşları bir araya getirerek otizm konusunda toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu.

Düzenlenen etkinliğe Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, İl Jandarma Komutanı Albay Şener Kaytez, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi parti yöneticileri katıldı.

Otizmli çocuklar ve ailelerinin onur konuğu olduğu programda, farkındalık mesajları ön plana çıktı.

Etkinliğin ardından sosyal medya hesabı üzerinden anlamlı bir paylaşım yapan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, otizmin sadece sembollerle hatırlanmaması gerektiğini vurguladı.

Otizmli bireylerin hayatın her alanına dahil edilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirten Serdengeçti, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bazen dünyayı aynı pencereden izlemediğimizi unutuyoruz.

Oysa hayat, farklı pencerelerden içeri sızan ışıklarla güzelleşiyor.

Bizler genellikle otizmi mavi kurdeleler veya aydınlatılmış binalarla hatırlıyoruz.

Ancak asıl mesele, o binaların içine, o sokaklara, bu şehrin her bir köşesine otizmli evlatlarımızı ve ailelerini ne kadar dahil edebildiğimizdir."

Vali Serdengeçti, meseleye sadece bir mülki idare amiri olarak değil, insani bir noktadan yaklaştığını belirterek farkındalığın gerçek tanımını yaptı:

"Asıl farkındalık, bir annenin parkta çocuğuna yönelen bakışlardan tedirgin olmamasını sağlamaktır.

Asıl farkındalık, 'farklı' olanı kendi dünyamıza uydurmaya çalışmak değil, onlara kendi dünyalarında güvenle yaşayabilecekleri alanlar açmaktır.

Osmaniye'mizde hiçbir ailemizi, hiçbir evladımızı kamu idaresi ve hemşehrileri olarak yalnız bırakmayacağız."

Osmaniye’yi tüm fertleri için daha yaşanabilir kılmak için gayret edeceklerini söyleyen Serdengeçti, mesajını şu temenniyle noktaladı: "Dünyayı biricik evlatlarımızın gözünden, o saf ve filtresiz güzellikten görebilmek dileğiyle..."

Program, otizmli çocukların hazırladığı çeşitli gösteriler ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Murat Deniz DEMİRCİ

Murat Deniz DEMİRCİ

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.