Osmaniye’de kadın kooperatifinden biberiye projesi

Osmaniye’de bir kadın kooperatifi tarafından 600 bin TL bütçeli Yerinde Biberiye Projesi hayata geçirildi.

Osmaniye’de kadın kooperatifinden biberiye projesi
Haberler'de Abone Ol

Osmaniye’de bir kadın kooperatifi tarafından 600 bin TL bütçeli Yerinde Biberiye Projesi hayata geçirildi. Bu amaçla 4.5 dekar alana kooperatifteki kadınlar tarafından 4 Bin 600 dekar biberiye ekimi yapıldı.

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ABC Deterjan San ve Tic. Aş. Ve Yeniköy Kuş Cenneti Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi iş birliği ile Yeniköy köyünde ‘’Yerli Yerinde Biberiye Projesi’’ hayata geçirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada proje bütçesinin  600 Bin TL olduğu projenin 150 Bin TL’sinin  bakanlık bütçesiyle karşılanacağı geriye kalan kısmının ise ABC deterjan firması tarafından karşılandığı kaydedildi.

Proje kapsamında 4.5 dekar alana damla sulama sistemi çekilirken,  Doa ve Gülbaba çeşitlerinden 4 Bin 600 adet biberiye fidesi dikimi yapıldı.

Ayrıca ABC firması katkılarıyla 1 adet Gıda Üretim Atölyesi oluşturulacakğı bu atölyede kurutma makinesi, hamur yoğurma makinesi, sanayi tipi fırın, etiketleme makinesi ve diğer makineler alınacağı bildirildi.

Biberiye üretiminden elde edilen yapraklar baharatlık ve yağlık olarak kullanılacak.

‘’Yerli Yerinde Biberiye Projesinin’’ faaliyetlerine ve planlamalarına ABC deterjan firması sorumlusu Şermin Topçu, İl Müdürü Erdem Kolabaş, Kooperatif Başkanı Halide Hatipoğlu ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü personeli katıldı.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.