29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5625
EURO34.9125
ALTIN2447.2

Osmaniye'de Halk Eğitim Merkezi yıl sonu etkinliği yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Halk Eğitim Merkezi yıl sonu etkinliği yapıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün “Hayat boyu öğrenme” etkinlikleri kapsamında, sergi açılışı ve şenlikler düzenlendi.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün “Hayat boyu öğrenme” etkinlikleri kapsamında, sergi açılışı ve şenlikler düzenlendi.

Düziçi ilçesindeki Atatürk ve demokrasi Meydanı’nda düzenlenen, “Hayat boyu öğrenme şenliği”nde kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el sanatları, ilçeye özgün ürün tasarımları, çinicilik, kağıt rölyef, cam boncuk, aşçılık, kuaför, seramik biçimlendirme, iğne oyası, el sanatları, Kur’an-ı kerim okuma, okumu-yazma, Halk oyunları, bağlama, Türk işaret dili, resim, bilgisayar, arıcılık, hijyen eğitimi, spor kursları, müzik kursları gibi kursiyerlerin ürünleri sergilendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliklerin açış  konuşmasını Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa doruk yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Doruk açılışta yaptığı konuşmada; “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze bağlı halk eğitimi merkezlerimizde toplumun ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen kurslar 75 farklı alanda 3.744 farklı kurs programı ile kıymetli vatandaşlarımıza sunmaktayız. Kişisel gelişim alanlarından el sanatlarına, çevre duyarlılığı kazandırmaktan geri dönüşüm uygulamalarına, yabancı dillerden geleneksel sanatlarımıza kadar tüm alanlarda hayat boyu öğreniyor.

Öğrenirken aynı zamanda sosyal ve kültürel kalkınmayı destekliyor, hızlandırıyor, bizi biz yapan tüm değerleri, kültürümüzü yaşıyor ve yaşatıyoruz.”dedi.

Açılış kurdelesini Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan ve eşi İlkay İlhan ve protokol mensupları tarafından kesildi.

Açılışın ardından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde  açılan kurslarda yapılan çalışmalar ve ürünlerin sergilendiği stantlar gezildi.

Kaymakam Turgay İlhan ve eşi İlkay İlhan  sergi stantlarını gezerken ürünler ve yapılan çalışmalarla ilgili usta öğreticiler ve kursiyerlerle görüşerek uygulamalarla ilgili bilgiler aldı.

Etkinlikler, kurum kursiyerlerinden oluşan müzisyenlerin, Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi.

Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yıl sonu etkinliklerine, Kaymakam Turgay İlhan, eşi İlkay İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Doruk, Kurum Amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kursiyerler, usta öğreticiler ve vatandaşlar katıldı.

(Haber: Nuran Büyükbörklü)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakırda engelli bireyler piknikte doyasıya eğlendiÖnceki Haber

Diyarbakırda engelli bireyler piknikte d...

Kayserispor 15 kez kazandıSonraki Haber

Kayserispor 15 kez kazandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar