Osmaniye’de 2025’in İlk Hasat Kontrolü Gerçekleştirildi

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025'in ilk hasat kontrolünü gerçekleştirdi. Biçerdöver operatör belgeleri ve anız yangını önlemleri çiftçilere anlatıldı.

Osmaniye’de 2025’in İlk Hasat Kontrolü Gerçekleştirildi
Haberler'de Abone Ol

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılının ilk hasat kontrolünü bugün Kesmeburun Köyü mevkiinde gerçekleştirdi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik personel, biçerdöver sahiplerini uyararak, operatör belgesi olmayan kişilere biçerdöver kullandırmamaları konusunda bilgilendirmede bulundu.

Ayrıca, biçerdöverlerde 2 adet yangın söndürücü bulundurulmasının zorunlu olduğu da hatırlatıldı.

Denetim sırasında tarla başında bulunan çiftçilerle anız yangınlarının önlenmesi konusunda bilgilendirme görüşmeleri yapıldı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, hasat sürecinin hem verimli hem de güvenli geçmesi için çiftçilerin kurallara uyması gerektiğini vurguladı.

2025 yılı hasat sezonunun ilk denetiminde üreticilerin bilinçlendirilmesi ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması hedeflendi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.