Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “Üç Boyutlu Baskı Laboratuvarı” Açıldı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde 3D yazıcı teknolojileriyle donatılmış “Üç Boyutlu Baskı Laboratuvarı”nı hizmete açtı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “Üç Boyutlu Baskı Laboratuvarı” Açıldı
Haberler'de Abone Ol

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde, araştırma, geliştirme, tasarım ve prototipleme faaliyetlerinin yürütüleceği “Üç Boyutlu Baskı Laboratuvarı” açıldı.

Laboratuvarın, öğrencilerin uygulamalı eğitim süreçlerine katkı sağlaması ve yenilikçi projelerin geliştirilmesine olanak tanıması hedefleniyor.

Açılış töreni, Üniversite Senatosu Toplantısı’nın ardından gerçekleştirildi. Törene Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, senato üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, 3D yazıcı teknolojilerinin mühendislik eğitimi ve Ar-Ge çalışmalarında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Uzun, “Bu laboratuvar, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin yenilikçi fikirlerini somut prototiplere dönüştürebilecekleri bir merkezin çekirdeğini oluşturuyor. Gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Yeni kurulan laboratuvarda; mekanik tasarım, endüstriyel üretim, modelleme, STEM projeleri ve yenilikçi ürün geliştirme alanlarında araştırma ve uygulama çalışmaları yürütülmesi planlanıyor.

Ayrıca laboratuvar, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirecek şekilde tasarlandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, bu yatırımla birlikte teknolojik altyapısını güçlendirerek, öğrencilerine yenilikçi ve uygulamalı eğitim olanakları sunmayı hedefliyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.