OKÜ’de Cengiz Aytmatov Söyleşisi: “Geçmişin İzi, Geleceğin Sözü” Etkinliği Yapılacak

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenecek “Geçmişin İzi, Geleceğin Sözü: Tarih ve Edebiyat Kıskacında Aytmatov” söyleşisi, Türk dünyasının önemli yazarı Cengiz Aytmatov’u akademik bir perspektifle ele alacak.

OKÜ’de Cengiz Aytmatov Söyleşisi: “Geçmişin İzi, Geleceğin Sözü” Etkinliği Yapılacak
Haberler'de Abone Ol

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Türk dünyasının dünya çapında tanınan edebiyatçısı Cengiz Aytmatov’u konu alan önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

“Geçmişin İzi, Geleceğin Sözü: Tarih ve Edebiyat Kıskacında Aytmatov” başlıklı söyleşi, 15 Aralık 2025 tarihinde OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleştirilecek.

Etkinliğin konuşmacıları, alanlarında uzman iki akademisyen olan Prof. Dr. Orhan Doğan ve Prof. Dr. Sema Özher olacak.

Söyleşi, Aytmatov’un edebi mirasını tarihsel bağlam içinde ele alarak hem kültürel hem de akademik açıdan değerli bir perspektif sunmayı amaçlıyor.

OKÜ Geçmişin Sesleri Kulübü tarafından düzenlenen etkinlik, saat 13.15’te başlayıp 13.25’te sona erecek.

Katılımcılar, kısa süreli fakat yoğun içerikli bu programda Aytmatov’un düşünce dünyasına dair derinlemesine bilgiler edinme fırsatı bulacak.

Haber Merkezi
Haber Merkezi

Köşe Yazarı

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.