29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

OKÜ Rektörü Turgay Uzun, basın mensuplarıyla bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektörü Turgay Uzun, basın mensuplarıyla bir araya geldi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

OKÜ Lezzet Vadisi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Turgay Uzun, üniversitenin 2007 yılında kurulduğunu belirterek, “Bize gelinceye kadar görev yapan bütün arkadaşlarımız, rektörlerimiz çok önemli değerler sunmuşlar.



Huzurunuzda onlara ayrıca, tek tek teşekkür ediyorum, ebediyete intikal eden arkadaşlarımızı da rahmetle anıyorum. Hepsine Allah rahmet eylesin. Bütün çalışma arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.”dedi.

Çalışma felsefelerinin OKÜ’yü Türkiye’nin önde gelen üniversitesi arasına sokmak olduğunu ifade eden Uzun, “Bunu da kademeli bir biçimde, yani öncelikle bölgemizde önde gelen, özellikle bazı alanlarda Türkiye’deki tek ya da ilk sıradaki üniversiteler haline getirmek.



Bu noktada çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Artık eskiden olduğu gibi üniversiteler her alanda öne çıkan üniversiteler olmaktan çıktı, biraz daha rekabet potansiyeli yüksek alanlara yoğunlaşma durumu söz konusu oldu.

Örneğin, tıp, ya da ziraat alanı veya mühendislik alanlarında, buralarda ilk sıralarda, hem personeli, akademisyenleri, akademik faaliyetler açısından önde gelen üniversiteler arasında yer almaya çalışıyorlar.

Bizde böyle bir çekirdek rekabet unsuru koyarak bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Diye konuştu.



Üniversiteler arasında bütün dünyada çok sert rekabetlerin yaşandığına dikkat çeken Rektör Uzun, “Bizde bu anlamda, bu rekabetten geri kalmamak adına bütün gücümüzü, enerjimizi kullanmak durumdayız.

Bu noktada çok güçlü bir avantajımız var, genç dinamik bir ekibe sahibiz. Hem idari hem de akademik personelimiz oldukça yetkin ve dinamik bir ekip. O nedenle biz bunu kısa sürede başaracağımıza inanıyorum.

Yani Osmaniye’mizin üniversitesi, inşallah Allahın izniyle çok iyi noktalara gelecek. Kendisini birçok alanda, Türkiye’de ve Dünyada duyuracaktır. Buna inancım tam. Bu yöndeki çalışmalarımız sürdürüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitenin 7 Fakültesi, 5 Meslek Yüksek Okulu, 3 Yüksek okulu ve 12 bin civarında öğrenci kapasitesine sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Biz bunu daha yüksek sayılara çıkartacağız inşallah.

Birim sayılarımızı arttırma projelerimiz var ve buda paralelinde öğrenci sayımızın artması demek. O paralelde de kentte de buna uyumlu değişimlerin, düzenlerin yapılması gerekli.

Bunu da devletimizin bütün kurumlarıyla, yakın işbirliği irtibat içerisinde yapacağımıza inanıyorum.”
Turgay Uzun, katılımlarından dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar