28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Öğrencilere yazmayı sevdirecek proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilere yazmayı sevdirecek proje
Abone ol
ÖĞRENCİLERE EMPATİ KURARAK YAZMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İÇİN “EMPATİ İLE YAZARCASINA” PROJESİ BAŞLADI. PROJE İLE YAZMAYI YENİDEN SEVDİRMEK VE TEKNOLOJİ İLE HARMANLAYARAK WEB 2 ARAÇLARINI AKTİF KULLANAN, BİRBİRİNİ ANLAYAN, FARKLI DÜŞÜNCELERE SAYGI DUYMAYI BİLEN ÇOCUKLARIN YETİŞTİRİLMESİ AMAÇLANIYOR.

Öğrencilere empati kurarak yazma alışkanlığı kazandırmak için “Empati ile yazarcasına” projesi başladı. Proje ile yazmayı yeniden sevdirmek ve teknoloji ile harmanlayarak web 2 araçlarını aktif kullanan, birbirini anlayan, farklı düşüncelere saygı duymayı bilen çocukların yetiştirilmesi amaçlanıyor.


Çilimli Esenli Ortaokulu Türkçe öğretmeni Sevgi Erbay ve 5 öğrencinin görev aldığı projede farklı illerden 9 öğretmen ve 50 öğrenci e-twinning platformunda buluşuyor. Proje ile öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade edebilme, işbirliği ve akıl yürütme becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.



Düzce’den sadece Çilimli katılıyor


4 ay devam edecek olan projenin amacı 10-14 yaş aralığındaki öğrencilere empati kurarak yazma alışkanlığı kazandırmak. Aynı zamanda becerilerini kullanarak kendi eserlerini görsel çalışmaları ile destekleyerek ortaya çıkarmayı sağlamak. Ürünü ortaya çıkarırken kendilerini verilen karakterin yerine koyarak, web 2 araçlarını da kullanarak görseller ile tamamlayarak işbirliği içerisinde ortak bir çalışma üretmelerini sağlamak. Bu sayede hayal güçlerini kullanıp düşüncelerini yazıya dökecek, birbirleriyle işbirliği içinde olup fikirlerine saygı göstereceklerdir. Ortak bir ürün elde edip yapabileceklerinin farkındalığına varacak ve yazma alışkanlığının önemini kavrayabilecek.


Dinleme becerisi geliştirme, duygu ve düşüncelerini ifade etme, işbirliği becerilerini geliştirme, metin oluşturma, empati becerisini geliştirme, yeni fikirler üretmeye teşvik ederek düşünmeyi sağlamak, akıl yürütme becerilerini geliştirmeye katkı sağlamak projenin hedefleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında başlatılan proje 2 ay devam edecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar