29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Nevşehirde 36. Köy Yaşam Merkezi hizmete açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nevşehirde 36. Köy Yaşam Merkezi hizmete açıldı
Abone ol
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN KÖY YAŞAM MERKEZLERİ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE ÜRGÜP İLÇESİNE BAĞLI AYVALI KÖYÜ KÖY YAŞAM MERKEZİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Nevşehir’de Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde gastronomi, tarım, hayvancılık, arıcılık gibi faaliyetlerinin yapılabilmesi için kurslar düzenleneceği 36. Köy Yaşam Merkezi hizmete açıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri Projesi çerçevesinde Ürgüp ilçesine bağlı Ayvalı Köyü Köy Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, köy halkı, kursiyerler ve öğrenciler katıldı. Ayvalı Köy Yaşam Merkezi bünyesinde açılan aşçılık ve okuma-yazma kurslarını ziyaret eden Vali Becel yaptığı açıklamada Nevşehir’deki Köy Yaşam Merkezlerinin sayısının 36’ya çıktığını söyledi. Vali Becel “Bu gün itibariyle 36’ncısını açtığımız farklı bir yaşam merkezindeyiz. Eski okullarımızı ve eğitim olmayan okullarımızı, aynı zamanda büyüklerin de hayat boyu eğitim görecekleri birer merkez haline getiriyoruz. Köy yaşam merkezleri çocukların sayısına bakılmaksızın okul öncesi eğitim almalarına da imkan sağlıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Ayvalı köyü bölgemiz için önemli olan bir köy. Kapadokya’nın güzellikleri saymakla bitmiyor. Fakat bu güzelliklere her gün bir yenisini eklemek gerekiyor. Ayvalı köyümüzde bu konuda hızla ilerliyor” dedi.



Vali Becel kadınların hep üretimin içinde olduğunun altını çizerek “Bizim kadınlarımız hep üretiyor. Fakat ürettikleri şeyleri ekonomiye kazandırmaları, buna marka değeri katmaları, reklam, tanıtım ve pazarlama konusunda bu tür kurslara gelmelerin bu konuda faydalı olacağına inanıyoruz. Köydeki vatandaşlarımız hangi alanda ihtiyaç duyuyorsa buralarda o alanda kurslar açıyoruz. Bu yaşam merkezleri köyün kalbi olacak şekilde açıyoruz” dedi. Vali Becel, “Kursa katılanların bildiklerini biraz daha geliştirerek, eğitimle destekleyerek, aynı zamanda da hem ülke, hem de aile ekonomisine katkı sağlayacak bir ürün haline getirmesini sağlayacağız” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatay’da hijyen kurallarına uymayan kasaba 20 bin lira cezaÖnceki Haber

Hatay’da hijyen kurallarına uymayan kasa...

Kartalın 7 maçlık yenilmezlik serisi son bulduSonraki Haber

Kartalın 7 maçlık yenilmezlik serisi son...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar