Nemrut Dağındaki heykeller depremde zarar görmedi

UNESCO KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNDE YER ALAN NEMRUT DAĞI'NDA BULUNAN DEVASA HEYKELLERİN, KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ MEYDANA GELEN 7.7 VE 7.6 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMLERDE İLK BELİRLEMELERE GÖRE ZARAR GÖRMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI.

Nemrut Dağındaki heykeller depremde zarar görmedi
Haberler'de Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Adıyaman’da bulunan Nemrut Dağı’ndaki devasa heykellerin zarar görmediği belirlendi.


UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan Nemrut Dağı’nda bulunan devasa heykellerin, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ilk belirlemelere göre zarar görmediği ortaya çıktı. Depremlerde Adıyaman’da binlerce bina yıkılmış ve binlerce vatandaş ise enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’nda bulunan tonlarca ağırlığındaki heykellerin zarar görmediği belirlendi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.