Myanmarı vuran tayfunda can kaybı 268e yükseldi

Myanmar’da Etkili Olan Yagi Tayfunu'nun Yol Açtığı Sel Ve Toprak Kaymalarında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 268'e Yükseldi.

Myanmarı vuran tayfunda can kaybı 268e yükseldi
Haberler'de Abone Ol

Myanmar’da etkili olan Yagi Tayfunu’nun yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 268’e yükseldi.

Asya’yı bu yıl vuran en güçlü tayfun olan Yagi’nin beraberinde getirdiği sel ve toprak kaymalarında can kaybı artıyor. Devlet İdare Konseyinden yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 268’e yükseldiği, 88 kişinin ise kayıp durumda olduğu belirtildi. Naypyidaw, Kayah, Kayin, Bago, Magway, Mandalay, Shan ve Ayeyarwady dahil olmak üzere birçok noktada yolların, köprülerin, evlerin, iş yerlerinin ve okulların hasar gördüğü aktarıldı. Hükümetin hayatını kaybedenlerin yakınlarına maddi destek sağlayacağı, selden etkilenen bölgelerdeki hasarın düzeyine göre daha fazla yardım verileceğini ifade edildi.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.