23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6042
EURO34.7821
ALTIN2413.3

Milletvekili Kaya, “Naim Süleymanoğlu gönüllere taht kurmuştur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Kaya, “Naim Süleymanoğlu gönüllere taht kurmuştur”
Abone ol
Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun vefatı nedeniyle, Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya bir mesaj yayınladı.

Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun vefatı nedeniyle, Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya bir mesaj yayınladı.

Osmaniye Milletvekili Kaya mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu’nun vefatı bizleri derinden üzdü. Halter branşında  ülkemizi en yüksek seviyelere çıkaran ve bütün zamanların en iyi haltercisi olarak kabul edilen Naim Süleymanoğlu, milletimize armağan ettiği altın madalyalar ve dünya rekorlarıyla gönüllerde taht kurmuştur.

Sahip olduğu spor ahlakı ve milli duruşuyla bütün Türk Milleti’nin saygısını sevgisini kazanmıştır.

 Halterde üst üste 3 kez olimpiyat altın madalyası kazanan efsane milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun hayatı filmlere de konu olmuştur.

Rekortmenlerin Turnuvası'nda dünya rekoru kıran Naim Süleymanoğlu'na burada "Cep Herkülü" lakabı takılmıştır.

1980'li yıllarda Bulgaristan'da yaşayan Türklerin asimilasyona maruz kaldıkları, isimlerinin zorla değiştirildiği, sünnetin yasaklandığı, sünnet yaptıranlara hapis cezası verildiği, mezar taşlarındaki isimler nedeniyle mezarların dahi yıkıldığı bir dönemde, Naim “Türklere karşı yapılan zulümleri kabullenmem mümkün değildi.

Türkleri yok sayanlar için ter dökmek istemiyorum” diyerek Türk vatandaşı olup İstiklal Marşı'mızı defalarca büyük bir gururla dünyaya dinletmiştir. ABD Başkanı Ronald Reagan tarafından Beyaz Saray'a davet edilen Naim Süleymanoğlu'nun teklif edilen ABD vatandaşlığını da reddettiği kayıtlara geçmiştir.

24 yıl boyunca halterde bir numara olarak adından söz ettiren Milli Haltercimiz Naim, ağırlığının 3 katından 10 kilo fazlasını yani 190 kiloyu kaldırarak dünyanın en iyi sporcusu unvanını almıştır.

Efsane milli halterci, 18 Kasım 2017'de tedavi gördüğü hastanede karaciğer yetmezliği nedeniyle 50 yaşında hayatını kaybetti. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bey de  9 Ekim 2017'de hastanede efsane sporcumuzu  ziyaret etmişti.

Spor dünyamız çok kıymetli bir mensubunu kaybetmiştir. Halter alanında ülkemize gurur dolu şampiyonluklar armağan eden Milli Sporcumuz Naim Süleymanoğlu, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir.

Merhum Naim Süleymanoğlu'na cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve spor dünyamıza başsağlığı diliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar