02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2997
EURO34.6769
ALTIN2412.0

‘Millet İttifakı bir toplumsal barış projesidir’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Millet İttifakı bir toplumsal barış projesidir’
Abone ol
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Babacan, Millet İttifakının toplumsal bir barış süreci olduğunu söyledi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Babacan, Millet İttifakının toplumsal bir barış süreci olduğunu söyledi.

28 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci turu öncesinde DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, özel bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, olmayan montaj bir videonun seçim sürecinde Cumhur ittifakı tarafından kendi aleyhlerinde kullanıldığını belirterek; “‘Ama montaj ama şu ama bu’ ne demek ya? Siz 60 milyon seçmenin önünde yalan söylüyorsunuz. Olmayan bir videoyu gösteriyorsunuz. İnsanlar size nasıl güvenir? Koltuğu bırakmama o kadar önemli ki her şeyi mübah görüyorlar. Hile mübah, yalan mübah. Böyle bir şey olur mu?” dedi.

 ‘Millet İttifakı’nın ortak ve bağlayıcı metinleri geçerlidir’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ arasında yapılan protokolle ilgili olarak Babacan, bu süreçte ne kadar çok lider, insan ve siyasetçi Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklarsa o kadar iyi olur dedi. Babacan; “İki imzalı bir protokol açıkladılar. Biz bu görüşmelerin öncesinde, arasında ve sonrasında Sayın Kılıçdaroğlu’yla görüştük. 24 saat içinde 3 kere telefonda görüşme yaptım. Süreç hakkında bizleri bilgilendirdi. Protokolün nihai halini ben de basına açıklandığında gördüm. DEVA Partisi için önemli olan ortak politikalar metnidir. Müzakereler sürecinde Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki hassasiyetini defalarca muhataplarına ilettiğini biliyorum. Bu referans metinle çelişmeyecek bir çalışmanın önemi konusunda mutabık kaldık. Niyet açısından bir çelişki yok. Tek tek hukukçu mikroskobuyla incelediğinizde ‘Şu şöyledir’ denilebilir ama niyet önemli. Sayın Kılıçdaroğlu’nun niyetinin ve müzakereler sırasındaki büyük çabasının ortak politikalar metniyle çelişmeyecek bir şey ortaya çıkarmak olduğunu biliyorum. Bu konudaki hassasiyeti kendisi açtı zaten. İkinci tur için ne kadar çok insan, ne kadar çok siyasetçi, ne kadar çok lider Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklarsa biz o kadar memnun oluruz. Nihayetinde seçimleri kazandıktan sonraki uygulamalar önemlidir. O uygulamalarda da Millet İttifakı’nın ortak ve bağlayıcı metinleri geçerlidir.”

‘Millî ve dinî meseleleri daha fazla anlatma konusunda mutabık kaldık’

“Seçimden 3 gün sonra altı lider olarak buluştuk. Bütün analizler örtüştü. Vatandaşlarımızın özellikle millî ve dinî meselelerde çok hassas olduğu, bu konuda kendimizi biraz daha fazla anlatmamızın gerekliliği konusunda mutabık kaldık. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu da o günden sonraki söylemlerinde bu konulara biraz daha ağırlık verdi. Politikanın omurgası ortak politika metni. Terörle mücadeleyle veya göç meselesiyle ilgili metindeki konulara biraz daha vurgu yaptı. Altı parti birbirinin güvencesidir. Vatandaşlarımız her şeyi gayet iyi okuyor.”

 ‘Terör sorununu asıl biz çözeceğiz’

“Türkiye’nin terör sorunu var. Bu sorunu asıl çözecek olan biziz. Terörle mücadelede çok kararlı bir tutum ortaya koyacağız. Sadece silah değil, her türlü enstrümanı kullanarak, çatışma çözümü alanını da kullanarak bir çözüme ulaştıracağız. Terörle mücadeleye yepyeni bir perspektif getiriyoruz. Gerçek çözüm burada. Hükûmetin propagandasının yalanlara dayalı olduğunu söylüyoruz.”

‘Muhafazakâr seçmenin yoğun olduğu illerce CHP’de ciddi artış var’

“Muhafazakâr seçmenin yoğun olduğu illerde CHP’nin oylarında ciddi artış var. Kahramanmaraş’ta %6,8 artış var. 1 milletvekili vardı, 2 oldu. İkincisi il başkanımız. Gaziantep’te %5 puan artış var. 2 milletvekili 3 oldu. Üçüncü sırada il başkanımız kazandı. Diyarbakır’da oylar dörde katladı. Adayımız ikinci sıradaydı, hep beraber çalıştılar. Mersin’de Mehmet Emin Ekmen adaydı. CHP, artı 2 milletvekili çıkarttı. 3’tü 5 oldu. Şırnak’ta Gelecek Partisi’nin il başkanı birinci sıradan adaydı. %2,2’den %8,7’ye çıktı. Siirt’te bizim il başkanımız adaydı. Oylar dörde katladı. Konya’da Gelecek Partisi’nin adayı vardı. Oylar %4,3 arttı. Sadullah Ergin’in aday olduğu Ankara 1. Bölge’de CHP’nin oyları 5,5 puan, Çankaya’da 7,5 puan arttı. Seçimden sonra bize ‘Vay, bunlar 15 milletvekili aldı. Öbürü 10 milletvekili aldı’ diyenler işin özünü kaçırmış. Millet İttifakı, bir toplumsal barış projesi. Bize bu eleştiriyi yöneltenler tam da AK Partili seçmeni korkuttuklarının farkına bile varmıyorlar. AK Partili seçmen, ‘Bak, bunlarla yan yana yürürsün, size anında dirsek çevirirler’ diyor. Seçmen üzerinde bunun oluşturacağı travmanın farkında değiller. Hayret ediyorum. Bunu da iki tur arasında yapıyorlar. Bizim bu büyük proje nerede, bunların küçücük alanda yaptıkları işler nerede? İnsan üzülüyor.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İran, dördüncü nesil balistik füze tanıttıÖnceki Haber

İran, dördüncü nesil balistik füze tanıt...

Denizlide 2. tur seçimi için 2461 sandık yeniden kurulacakSonraki Haber

Denizlide 2. tur seçimi için 2461 sandık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar