16 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kütahya ile Macaristanın Pécs şehri arasındaki kardeş şehir bağları güçleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kütahya ile Macaristanın Pécs şehri arasındaki kardeş şehir bağları güçleniyor
Abone ol
Kütahya Ile Macaristan’ın PÉcs şehri Arasındaki Kardeş şehir Bağları Güçleniyor

Kütahya Belediyesi heyeti, Macaristan’ın köklü kentlerinden ve kardeş şehir Pécs’te düzenlenen "Pécs Şehir Günü" kutlama programına katıldı.

31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyonda Kütahya Belediyesini; Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Öztaş, Zafer Bintepe ve Aziz Gündüz ile Kent Tarihi Tanıtım ve Turizm Müdürü Mehmet Zenci temsil etti.

Pécs Belediye Başkanı Attila Péterffy ve kent yetkililerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen temaslarda, 1975 yılına dayanan ve yarım asrı geride bırakan kardeş şehir ilişkileri ile Kanuni Sultan Süleyman döneminden Lajos Kossuth’a uzanan ortak tarih ele alındı.

Görüşmelerde, Kütahya’nın çini mirası ile Pécs’in dünyaca tanınan Zsolnay seramik birikiminin buluşturulmasına yönelik iş birliği imkânları değerlendirildi. Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında hazırlanan Kültür Stratejisi Belgeleri doğrultusunda; seramik sanatının uluslararası alanda tanıtılması, ortak kültürel rotaların oluşturulması ve idari tecrübe paylaşımının geliştirilmesi konularında iş birliğinin sürdürülmesi vurgulandı.

Kütahya Belediyesi tarafından yapılan değerlendirmede, iki şehir arasındaki nitelikli iş birliğinin ve ortak değerlerden güç alan kardeşlik bağlarının gelecek nesillere aktarılması ve daha da güçlendirilmesi hedeflendiği belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zaferin topraklarında kick boks heyecanı Önceki Haber

Zaferin topraklarında kick boks heyecanı

Yıldırımda çocuklar bilimle büyüyor Sonraki Haber

Yıldırımda çocuklar bilimle büyüyor

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar