28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8

Kocaköye dört dörtlük spor tesisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kocaköye dört dörtlük spor tesisi
Abone ol
DİYARBAKIR VALİSİ MÜNİR KARALOĞLU, İLÇE DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI KAPSAMINDA ZİYARET ETTİĞİ KOCAKÖY’DE, YAPILAN VE DEVAM EDEN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ, ESNAFIN SORUN VE TALEPLERİNİ DİNLEDİ.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, ilçe değerlendirme toplantıları kapsamında ziyaret ettiği Kocaköy’de, yapılan ve devam eden çalışmaları inceledi, esnafın sorun ve taleplerini dinledi.

 

Diyarbakır’da göreve başladığı günden bu yana çalışmalarını ara vermeden sürdüren Vali Karaloğlu, tüm ilçelerde değerlendirme toplantıları düzenleyerek ilçelerin ihtiyaçlarının ve vatandaşların sorunlarının çözümüne dönük çalışmalar yapmaya, yatırım alanları ve projeler üretmeye devam ediyor. Kocaköy’de gerçekleştirilen ilçe değerlendirme toplantısı öncesi Karaloğlu, bir dizi inceleme ve ziyarette bulundu. Vali Karaloğlu, İlk ziyaretini kadınlara mesleki beceri kazandırmak ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla 2017 yılında faaliyete geçen Aile Destek Merkezine yaptı. Çeşitli kursların verildiği ve farklı alanlarda 3 bin 73 kadının eğitim gördüğü merkezde, kursiyer kadınlarla bir süre sohbet eden Karaloğlu, her zaman kendine güvenen ve güçlü kadınların olduğu bir Diyarbakır’ı el birliğiyle inşa edeceklerini söyledi. Daha sonra esnafı ziyaret eden Karaloğlu, yaşanan pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafa, her zaman yanlarında olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini belirterek hayırlı ve bol kazançlı işler diledi. Kaymakamlığa da bir ziyaret gerçekleştiren Vali Karaloğlu, burada Kaymakam Abdulkadir Umut Kasman’la görüştü. Vali Karaloğlu, ilçede yapılan yatırımlar ve planlanan projeler ile ilçenin ihtiyaçları hakkında Kaymakam Kasman’dan bilgiler aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Karaloğlu, Bin 370 yıllık tarihi Ulu Cami ile Şeyh Şerafettin ve Şeyh İsmetullah türbelerinde incelemelerde bulundu.

 

 

İncelemelerini, 18 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan içerisinde 2 çok amaçlı basketbol ve voleybol sahası, 1 tenis kortu ve 500 kişilik seyirci tribününe sahip 6 bin 600 metrekarelik sentetik çim saha ile otoparkın yer alacağı spor kompleksinde sürdüren Vali Karaloğlu, yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Karaloğlu, her şeyin gençler için olduğunu ifade ederek çocuklar ve gençlere yönelik çalışmaların ve projelerin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.

 

 

 

Çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak

 

 

 

Sonrasında ilçe değerlendirme toplantısına katılan Vali Karaloğlu, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Toplantı öncesi yapılan yatırımları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını belirterek sözlerine başlayan Vali Karaloğlu en kısa zamanda çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Konuşmasının devamında ilçedeki ulaşımla ilgili ihtiyaçlara dönük gerekli çalışmaların yapılacağını ifade eden Karaloğlu, ilçede 10 yataklı bir ilçe entegre hastanesi olduğunu ancak özellikle pazar kurulan günler için başka hastanelerden, ana branşlarda uzman doktorların görevlendirilebileceğini dile getirdi. İlçede spor tesisi ihtiyacı olduğuna da değinen Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto Teşkilatı arasında 3 ilçede spor tesisi yapılması amacıyla protokol imzalandığını ve bu ilçelerden birisinin de Kocaköy olduğunu ifade etti. Karaloğlu, spor tesisi yapımıyla ilgili ihalenin tamamlandığını ve 6 ay içerisinde tesisin tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.

 

 

Ayrıca, Vali Karaloğlu, ilçe merkezine 10 bin metrekarelik bir parkla ilgili ihalenin de yapıldığını ve Ambar mahallesinde bir mesire alanıyla ilgili de ihaleye çıkılacağını söyledi. Konuşmasında yol, altyapı ve peyzaj çalışmalarından da bahseden Vali Karaloğlu, elektrik ve sudaki kayıp-kaçakla ilgili uyarılarda bulundu. Katı Atıklarla ilgili olarak ilçelerdeki çöplerin merkezde yapılacak olan EKAY projesiyle düzene koyulacağını belirtti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar