28 Eylül 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kırşehir'de turşuluk kaya tuzuna talep azaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırşehir'de turşuluk kaya tuzuna talep azaldı
Abone ol
Kırşehir’de Turşuluk Sezonunun Başlamasına Rağmen Kaya Tuzuna Olan Talep, Vatandaşların Evde Turşu Kurmak Yerine Hazır Turşuları Tercih Etmesi Nedeniyle Beklenen Seviyeye Ulaşmadı. (esnaf Yusuf Uçar)

Kırşehir’de turşuluk sezonunun başlamasına rağmen kaya tuzuna olan talep, vatandaşların evde turşu kurmak yerine hazır turşuları tercih etmesi nedeniyle beklenen seviyeye ulaşmadı.

Kırşehir’de geleneksel turşu yapımında kullanılan kaya tuzunun satışlarında son yıllarda düşüş yaşanıyor. Turşuluk sezonunda olmalarına rağmen vatandaşların hazır turşulara yönelmesi, tuzcuların satışlarını da etkiliyor. Tuz işletmecisi Yusuf Uçar, turşuluk sezonunda olmalarına rağmen kaya tuzuna yönelik talebin bekledikleri seviyede olmadığını belirterek, "Turşuluk sezonunda olmamıza rağmen turşu için kaya tuzu talebi beklediğimiz gibi değil. Her yıl bir öncekini aratıyor. Eskisi gibi satış yok" dedi.

Esnaf Mehmet Umucu ise tuz satışlarının devam ettiğini ancak vatandaşların geçmiş yıllardaki kadar kaya tuzuna rağbet göstermediğini söyleyerek, "Tuz satışları devam ediyor fakat müşteri eskisi gibi tuza rağbet etmiyor. Hazır turşuya yöneldiler" ifadelerini kullandı.

Esnaf, vatandaşların evde turşu kurma alışkanlığının azalmasıyla birlikte turşuluk kaya tuzuna olan talebin de yıllar içerisinde gerilediğini ifade etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 yaralı Önceki Haber

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 yaralı

Bolu'da elektrik tellerine çarpan kuş yangına sebep oldu Sonraki Haber

Bolu'da elektrik tellerine çarpan kuş ya...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar