Karşıyakadaki derelerden 5 bin 500 ton yabancı madde ve dip çamuru çıkarıldı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İZSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, KARŞIYAKA’NIN PEYNİRCİOĞLU VE AHIRKUYU DERELERİNDE YÜRÜTTÜĞÜ TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI. İKİ DEREDEN SUYUN DENİZE AKIŞINI ENGELLEYEN TOPLAM 5 BİN 500 TON YABANCI MADDE VE DİP ÇAMURU ÇIKARILDI.

Karşıyakadaki derelerden 5 bin 500 ton yabancı madde ve dip çamuru çıkarıldı
Haberler'de Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Karşıyaka’nın Peynircioğlu ve Ahırkuyu derelerinde yürüttüğü temizlik çalışmalarını tamamladı. İki dereden suyun denize akışını engelleyen toplam 5 bin 500 ton yabancı madde ve dip çamuru çıkarıldı.


İZSU Genel Müdürlüğü, temiz körfez ve sağlıklı bir çevre için başlattığı çalışmaları kesintisiz sürdürüyor. Kent merkezinde yer alan Manda, Arap ve Meles derelerinden sonra Karşıyaka’daki Peynircioğlu ve Ahırkuyu derelerinde de detaylı temizlik çalışmaları yapıldı.



2 dereden toplam 5 bin 500 ton dip çamuru çıkarıldı


Karşıyaka’nın Bostanlı mahallesinde denize çıkışı olan derelerde yürüttükleri çalışmaları çok kısa sürede tamamladıklarını ifade eden İZSU Genel Müdürlüğü Dereler Bakım Şube Müdürü Alper Nazlı, “Peynircioğlu deresinde yaklaşık 2,5 kilometrelik bir hattan 2 bin ton malzeme, Ahırkuyu deresinde ise dere tabanından 230 kamyon seferi ile 3 bin 500 ton dip çamurunu çıkararak temizlik çalışmalarımızı tamamladık. Daha sağlıklı bir çevre için kent genelinde temizlik çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Medya Gazete

Medya Gazete

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.