06 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3496
EURO34.8529
ALTIN2404.0

Kara, “ÇED Raporu Zorunluluğu Kaldırılmamalı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kara, “ÇED Raporu Zorunluluğu Kaldırılmamalı”
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesinde artan çevre sorunlarına ve Hatay'da Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, deprem bölgesinde artan çevre sorunlarına ve Hatay'da Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Kara, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı eleştirerek,

"Zümrüt gibi yeşil olan Anadolu coğrafyamızı adeta talan ettik" sözlerine dikkat çekti ve bu talihsiz açıklamanın ardından yaşanan gelişmelere işaret etti.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantıda, Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde bir komisyon kararıyla 2020 yılında düzenlenen 192 sayılı Mahalli Çevre Kurul kararı ile hassas alan düzenlemesinin yürürlükten kaldırıldığını belirten Kara,

madencilik faaliyetlerinin devam etmesi maksadıyla ÇED raporu şartı aranmaması kararının alındığını ifade etti.

Ancak, bu kararın bölgedeki canlı yaşamını, ekosistemi ve havayı korumak açısından kritik bir işlevi bulunduğunu vurguladı ve ÇED raporu zorunluluğunun yeniden getirilmesi gerektiğini talep etti.

Kara, Hatay'da artan taş ocağı ve maden işletmelerinin sayısına ve kapasitesine de dikkat çekerek,

özellikle Belen ilçesinde kurulmak istenen taş ocağının çevreye ve tarım alanlarına zarar verdiğini dile getirdi.

Ayrıca, Yukarı Okçular mahallesindeki taş ocağı ve Samandağ ilçesinde bulunan Hazır Beton Üretim Santrali'nin yerleşim alanlarına ve tarım arazilerine yakınlığı nedeniyle bölgedeki yurttaşların hayati tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Kara, yetkililerin en kısa zamanda bu kirletici tesislerin ve planlanan yenilerinin yönetmeliklere uygun bir şekilde yerleşim yerlerinden ve tarım arazilerinden uzak bir biçimde tesis edilmesi ve ÇED raporu zorunluluğunun geri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hatay halkının aylardır devam eden enkaz kaldırma çalışmalarında meydana gelen hava kirliliği ve faaliyeti devam eden kirletici tesislerin yarattığı çevresel kirlilikle mücadele ettiğini dile getiren Kara,

bu durumun sadece yurttaşların seferberliği ile üstesinden gelinemeyeceğini, yetkililerin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Doğan muhtarlar ile bir araya geldiÖnceki Haber

Başkan Doğan muhtarlar ile bir araya gel...

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladıSonraki Haber

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar