27 Eylül 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kahramanmaraş'ta bilim ve teknoloji dolu üç gün

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş'ta bilim ve teknoloji dolu üç gün
Abone ol
Tübitak 4007 Bilim şenlikleri Destekleme Programı Kapsamında Kahramanmaraş Il MillÎ Eğitim Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Bilimfest Kahramanmaraş, üç Gün Süren Etkinliklerin Ardından Tamamlandı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen BİLİMFEST Kahramanmaraş, üç gün süren etkinliklerin ardından tamamlandı.

Kahramanmaraş’ta 24-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde çocuklar, gençler, öğretmenler ve her yaştan bilim meraklısı, bilimin ve teknolojinin farklı alanlarıyla buluşturuldu. Türkiye genelinde desteklenmeye hak kazanan 19 projeden biri olan BİLİMFEST Kahramanmaraş kapsamında 75 etkileşimli etkinlik atölyesi, 6 bilim söyleşisi ve çeşitli sahne etkinlikleri düzenlendi. Yapay zekâ, astronomi, sürdürülebilirlik, çevre ve doğa bilimleri, robotik ve teknoloji gibi farklı alanlarda gerçekleştirilen uygulamalarda katılımcılar deney yapma, gözlemleme, üretme ve keşfetme fırsatı buldu.

Üç gün boyunca devam eden etkinliklerle özellikle çocuk ve gençlerin bilime yönelik meraklarının artırılması, bilimsel düşünme becerilerinin desteklenmesi ve bilim ile teknolojinin günlük yaşamda daha yakından tanınması amaçlandı. Atölyelerde katılımcılar uygulamalara doğrudan dahil olurken, düzenlenen bilim söyleşilerinde güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler ele alındı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu, Abant Gölü çevresinde yürüyüş yaptı Önceki Haber

Kılıçdaroğlu, Abant Gölü çevresinde yürü...

Şanlıurfa'da evlendiği kadınla sadece 1 ay yaşayan adamın hayatı kabusa dönüştü Sonraki Haber

Şanlıurfa'da evlendiği kadınla sadece 1...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar